داپکده  |  سامانه هوشمند خدمات حقوقی و معرفی وکیل در سراسر کشور

حکم تعویض قفل در منزل توسط شوهر

حکم تعویض قفل در منزل توسط شوهر

بروزرسانی در:  24 اسفند 1402
دسته بندی: مقالات  خانواده  کیفری

حکم تعویض قفل در منزل توسط شوهر در صورتیکه اقدام وی در راستای جلوگیری از تمکین زن صورت گرفته باشد، مشمول مجازات ترک انفاق است. زیرا به زن در صورتی نفقه تعلق می گیرد که از شوهر خود تمکین نماید، فلذا گاهی اوقات مرد اقدام به تعویض قفل در منزل می نماید تا زوجه قادر به ورود به منزل نشود و بواسطه این امر بتواند حکم ناشزه بودن زوجه را دریافت نماید تا دیگر مکلف به پرداخت نفقه به زوجه نباشد. فلذا در ادامه به توضیحات بیشتر در این خصوص می پردازیم.

حکم تعویض قفل در منزل توسط شوهر

تکالیف زوجین نسبت به یکدیگر

هنگامی که زن و مرد به زوجیت یکدیگر در می آیند، یک سری وظایفی بر هر یک از آنان متحمل می شود و از جمله این وظایف می توان گفت که در راستای زندگی مشترک زن و مرد باید با یکدیگر حسن معاشرت داشته باشند. همچنین زن در صورتی مستحق دریافت نفقه می شود که از شوهر خود تمکین نماید. حال گاهی اوقات بین زوجین اختلافاتی حاصل می شود و مرد با ایجاد صحنه سازی قصد دارد، تا حکم عدم تمکین زوجه را از محکمه بواسطه اخذ نماید تا دیگر به زوجه نفقه ای پرداخت نکند.

تعویض قفل در منزل توسط شوهر

براساس قانون زن باید در منزلی که شوهر تعیین میکند، زندگی نماید، مگر آنکه تعیین محل سکونت با زوجه باشد. حال هنگامی که تعیین محل سکونت زندگی مشترک با شوهر می باشد، زن باید در منزلی که شوهر فراهم می کند، زندگی کند و برای آنکه نفقه به وی تعلق بگیرد، علاوه بر حسن معاشرت متقابل، از شوهر خود تمکین به عمل آورد. حال گاهی اوقات به دلیل اختلافاتی که بین زن و شوهر ایجاد می شود، شوهر زن را از منزل بیرون کرده و یا با تعویض قفل در منزل از ورود وی ممانعت به عمل می آورد.

شایان ذکر است هنگامی که قفل در منزل توسط شوهر در راستای جلوگیری از ورود زن به منزل انجام می شود، مرد قصد دارد تا به مطرح نمودن دعوی الزام به تمکین، حکم عدم تمکین زوجه را دریافت نموده و بدین واسطه دیگر به زن نفقه پرداخت نکند، فارغ از اینکه این اقدام مرد برخلاف قانون بوده و قانونگذار برای وی ضمانت اجرایی در نظر گرفته است که در ادامه به توضیحات بیشتر در این خصوص می پردازیم.

حکم تعویض قفل در منزل توسط شوهر

هنگامی که زوجه به موجب حکم دادگاه محکوم به تمکین شده است یا آنکه زوجه می خواهد از شوهر خود تمکین نماید، لکن به دلیل تعویض قفل در منزل توسط شوهر خود قادر به تمکین از ایشان نمی باشد، زن می تواند با کلانتری تماس گرفته و نسب به تنظیم صورت جلسه و استشهادیه محلی اقدام نماید. در نهایت زن با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی و تنظیم شکواییه ترک انفاق و پیوست صورت جلسه و استشهادیه محلی می تواند از مرد شکایت نماید.

سپس دادگاه به شکایت زوجه رسیدگی می نماید و از وی می پرسد علت اینکه شما شکایت ترک انفاق کرده اید، چه می باشد، در نهایت زوجه پاسخ می دهد که شوهرم قفل در منزل را تعویض نموده تا من قادر به تمکین از ایشان نشوم. فلذا در صورتیکه دادگاه این امر را احراز نماید، به دلیل آنکه تعویض قفل در منزل توسط شوهر بدین معناست که او از تهیه مسکن که از مصادیق نفقه زوجه بوده است خودداری کرده است، دادگاه مرد به مجازات ترک انفاق محکوم می نماید.

مجازات ترک انفاق براساس قانون حمایت از خانواده برای شوهر که اقدام به تعویض قفل در منزل نموده است، حبس تعزیری بیش از سه ماه تا یک سال می باشد. البته با توجه به آنکه جرم ترک انفاق به طرح شکایت شاکی خصوصی تعقیب می شود، فلذا اگر زوجه رضایت دهد، مجازات کیفری مرد در هر مرحله ای که باشد، متوقف می شود.

به این مطلب امتیاز دهید
5/5 - (1 امتیاز)
مطالب مرتبط

نحوه تعیین هزینه دادرسی در سال ۱۴۰۳ چگونه است؟

بروزرسانی در: 12 اردیبهشت 1403

معافیت های سربازی در سال ۱۴۰۳

دسته بندی: مقالات  نظام وظیفه

بروزرسانی در: 12 اردیبهشت 1403

ارسال دفترچه نظام وظیفه

دسته بندی: نظام وظیفه  مقالات

بروزرسانی در: 18 اردیبهشت 1403

نحوه صدور رای توسط داور در قراردادها

دسته بندی: مقالات  حقوقی

بروزرسانی در: 12 اردیبهشت 1403

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *