داپکده  |  سامانه هوشمند خدمات حقوقی و معرفی وکیل در سراسر کشور

وکیل استرداد جهیزیه در تهران

وکیل استرداد جهیزیه در تهران

بروزرسانی در:  24 اسفند 1402
دسته بندی: مقالات  خانواده  وکیل

در این مطلب به بررسی تمامی ابعاد حقوقی و قانونی موضوع استرداد جهیزیه میپردازیم و همه چیز در این خصوص از قبیل موضوعاتی همچون لیست سیاهه، طرح دادخواست استرداد جهیزیه، نداشتن لیست سیاهه، استرداد هبه و … را از زبان وکیل استرداد جهیزیه در تهران برای شما بازگو می کنیم.

جهیزیه چیست؟

جهیزیه شامل وسایلی میشود که خانم به همراه با خود به منزل همسرش میبرد و در واقع معمولا لیست سیاهه‌ای در این خصوص تنظیم می‌کند.

لیست سیاهه چیست؟

لیست سیاهه درواقع همان صورت برداری اجناس هست و گویای لوازمی می باشد که  زوجه به عنوان جهیزیه به منزل زوج آورده است. طبق قانون تهیه لوازم و اثاثیه تماماً می بایست توسط زوج تامین شود و به همین علت زمانی که زوجین به اختلاف می رسند و یا حتی بدون وقوع هیچگونه اختلافی، زوجه میتوند استرداد کلیه وسایل خودش را ز زندگی مشترک بنماید. و زوج می بایست آن اقلام را به زوجه برگرداند.

لیست سیاهه چیست؟ - برگه سیاهه

لازم به توضیح است که معمولا مقداری از اقلام و وسایل زوج نیز در لیست سیاهه زوجه درج میگردد، در این صورت با امضای لیست سیاهه اینور وانمود میگردد که ان آقلام نیز توس زوجه فراهم گردیده و با وسایل زوجه مسترد میگردد ولیکن زوج میتوند با ارائه فاکتور و یا شاهد و یا اب استفاده از لیست و کاغذی که در کاغذ نویسی اقلامی برای زوج مشخص می نمایند،  ثابت کند که این وسایل متعلق به وی بوده و از سترداد انها جلوگیری نماید.

طرح دادخواست استرداد جهیزیه

جهت طرح دادخواست استرداد جهیزیه باید چه کار کنیم در ابتدا قبل از هرچیز باید مدارک و مستندات مورد نیاز جهت طرح دعوای استرداد جهیزیه را فراهم نمود مدارک و مستندات مورد نیاز عبارت هستند از:

  • دفترچه نکاحیه
  • شنا شناسنامه و کارت ملی
  • لیست سیاه جهیزیه
  • فاکتور نیز می تواند ادله ای محکم جهت اثبات مالکیت لوازم به حساب بیاید و در دادگاه حق زوجه حفظ گردد.

پس از تکمیل مدارک فوق می بایست به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه و نسبت به ثبت دادخواست استرداد جهیزیه اقدام کنید.

پس از ثبت دادخواست دادخواست شما به یکی از شوراهای حل اختلاف ارجاع می گردد و در صورتی که مبلغ لوازم خود را به بیشتر از ۲۰ میلیون تومان مقوم نموده اید در این صورت دادخواست شما به دادگاه‌ ارجاع می گردد. پس از دریافت پیامک از قوه قضاییه مبنی بر ارجاع به یکی از شعبات دادگاه یا شورای حل اختلاف شما می توانید به آن شعبه مراجعه و تامین‌خواسته فوری خود را پیگیری نمایید.

توجه داشته باشید که در روال رسیدگی شما می توانید ابتدا به تامین‌خواسته بپردازید و پس از گرفتن تامین خواسته و استرداد لوازم، مجددا دادخواست جنسی را مطرح نمایید که این درخواست می بایست حداکثر ظرف ده روز پس از دادخواست تامین خواسته فوری به دفاتر خدمات قضایی مراجعه و ثبت دادخواست انجام دهید، پس از آن دادخواست به، شعبه رسیدگی کننده ارجاع می گردد.

توجه داشته باشید که شعر صدور قرار تامین خواسته و استرداد آن با عنوان تامین خواسته فوری حقی برای درخواست کننده ایجاد نخواهد کرد و شما می بایست حتماً در جلسه رسیدگی حاضر و از حق خود دفاع نموده و مالکیت وسایل را اثبات کنید.

نداشتن لیست سیاهه برای استرداد جهیزیه در تهران

نداشتن لیست سیاهه و استرداد جهیزیه

در خصوص لیست سیاهه سوالی که مطرح می‌شود این است که اگر زوجه در هنگام عقد نکاح لیست سیاهه فراهم نکرده باشه در این صورت باید چه اقدامی انجام دهد؟

در این صورت باید استشهادیه ای را تنظیم و به امضای اقوام و بستگانی که در زمان عقد و مراسم عروسی که زوجه جهیزیه به منزل همسرش می‌برد، حضور داشتند و شاهد این موضوع که زوجه چنین وسایلی را به منزل زوج آورده برساند. در نهایت شهود در جلسه دادگاه می بایست حاضر گردیده و در مورد استرداد جهیزیه شهادت دهند و با شهادت شهود دعوا اثبات می شود.

آیا میتوان قبل از جلسه دادگاه لوازم را خارج نمود ؟

دقت داشته باشید که از آنجایی که در رویه تا زمانی که روال رسیدگی سپری گردد محتمل است که اقلام و وسایل منزل به علت منقول بودن و قابلیت جابجایی، توسط زوج جابه جا  و یا تخریب گردد و این عمل تماما به ضرر زوجه می باشد، در این صورت بهتر است که زوجه، همزمان با دعوای استرداد جهیزیه، تامین خواسته فوری هم تقدیم شعبه رسیدگی کننده نماید.

تامین خواسته به این معنی می باشدکه قبل از اینکه زوج متوجه اقدام شما در خصوص استرداد جهیزیه گردد، شما میتونید حکم تخلیه این وسایل و سپردن وسایل به امین اموال را از دادگاه اخذ نمایید.

دادگاه پس از اینکه شما دادخواست تامین خواسته را تقدیم شعبه میکنید از شما خسارت احتمالی دریافت مینماید و  شما با سپردن خسارت احتمالی میتوانید حکم تخلیه فوری وسایل را بگیرید. با حکم تامین خواسته در استرداد جهیریه شما می توانید به کلانتری محل قرار گرفتن وسایل مراجعه و آنجا امین اموال شما را ارزیابی می‌نموده و در این راستا فیش حقوقی و یا جواز کسب وی را بررسی می‌کند، امضائات لازم را می‌گیرند و پس از تایید امین اموال، وسایل شما را به وی تحویل میدهند؛ تا در محل معینی نگهداری نماید.

نکته : مامور در روز معینی به محل زندگی مشترکتان مراجعه و از کلیه وسایل صورت برداری مینماید و مطابق لیست سیاهه لوازم را از منزل خارج می نماید.

مدت زمان استرداد جهیزیه

زمان اصلی استرداد جهیزیه از ثبت دادخواست تا حکم قطعی دادگاه ۲ الی ۴ ماه زمان میبرد اما شما میتوانید با ارائه درخواست تامین خواسته فوری ظرف مدت ۳ الی ۷ روز، وسایل خود را خارج کنید. (برای اطلاعات دقیق تر و مشاوره با وکیل استرداد جهیزیه در تهران میتوانید از پایان مقاله اقدام کنید)

لوازمی که آقا خریده در زمان زندگی چه می شود؟

حال سوال اینجاست که وضعیت لوازمی که توسط زوجه در زمان زندگی مشترک خریداری شده است و در واقع جز جهیزیه محسوب نمی گردد، به چه نحوی خواهد بود؟

در این صورت شما باید دادخواست استرداد اموال منقول را تقدیم دادگاه نمایید. می توانید این دادخواست را همزمان با دادخواست استرداد جهیزیه به شعبه تقدیم کنید تا همزمان با یکدیگر رسیدگی گردد. در خصوص استرداد اموال منقول بهترین مدرکی که مالکیت شما را نشان می دهد فاکتور می باشد.

تکلیف کسری لیست سیاهه چه می شود؟

گاهی دیده میشود که وسایل و لوازم  که در لیست سیاهه یا اموال منقول درج گردیده کسری دارد. در این صورت زوج می بایست در جلسه دادگاه به این موضوع ایراد نموده و این امر را ثابت نماید که وسایل کسری اصلاً وجود نداشته و یا توسط زوجه برده شده است.

در غیر این صورت زوجه می تواند در اجرای احکام پس از صدور رای قطعی تقاضای قیمت یا مثل آن اموال را داشته باشد؛ که در صورت لزوم پرداخت قیمت، کارشناس تعیین، مبلغ آن را تعیین می‌کنند و زوج موظف می گردد که مبلغ آن را به زوجه تحویل دهد.

پس توجه داشته باشید علی الخصوص در صورتی که جنس در لیست سیاه نوشته شده که در زندگی مشترک استفاده شده و تخریب شده و یا اینکه زوجه با خودش برده و الان مجددا در لیست سیاه نوشته شده است زوج می بایست نسبت به این موضوع معترض شود و عدم وجود آن اقلام را اثبات کند چرا که در غیر این صورت در اجرای احکام بار مالی برای زوج دارد و می بایست مثل یا قیمت آنها را به زوجه پرداخت نماید. در خصوص طلاجات نیز لازم به ذکر هست که معمولا در دعوای استرداد جهیزیه رسیدگی نمیشوند و استرداد طلا ها معمولاً مستلزم طرح دعوای جدیدی می باشد.

استرداد هبه و هدایایی که زوجین به هم داده اند

در خصوص هدایایی که در ایام زوجیت و یا قبل از زوجیت توسط زوجین و یا اقوام آنها به یکدیگر داده می شود نیز لازم به ذکر است که این هدایا مشمول قواعد هبه بوده و قابل استرداد می باشد. دقت داشته باشید وقتی که می گوییم مشمول قواعد هبه می باشد عملا منظورمان این است: در صورتی که این اموال موجود باشد قابل استرداد می باشد و لذا اگر طلایی هدیه داده شده که در حال حاضر فروخته شده و یا اینکه ادکلن موضوع هدیه بوده است که مصرف شده، قابل استرداد نمی باشد و دقت داشته باشید که این هم مشمول دعوای جدیدی تحت عنوان استرداد هبه می باشد.

برای استرداد هبه اولین کاری که می بایست انجام دهید این است که یک اظهارنامه به مخاطب می بایست ارسال نمایید تا از ان ، هدیه قابل تلف شدن و یا انتقال به غیر نباشد و بتوانید این موضوع  را اثبات نمایید.

هزینه وکیل برای استرداد جهیزیه در تهران

طبق جدول تعرفه خدمات قضایی هزینه دادرسی دعاوی مالی به شرح زیر است:

  • هزینه دادرسی در دادگاه بدوی و ابتدایی، دعاوی تا دویست میلیون ریال: ۲/۵ درصد ارزش خواسته
  • هزینه دادرسی در مرحله بدوی زائد بر دویست میلیون ریال: ۳/۵ درصد ارزش خواسته
  • هزینه دادرسی در مرحله تجدید نظر و دادخواهی، صرف نظر از مبلغ آن: ۴/۵ درصد ارزش خواسته
  • هزینه دادرسی در صورتی که قیمت خواسته موقع تقدیم دادخواست معلوم نباشد: یک میلیون و پانصد
  • هزینه وکیل به صورت توافقی بین وکیل و موکل تعیین میشود و نمیتوان قیمت مشخصی داد (برای اطلاعات بیشتر میتوانید تماس بگیرید)

مشاوره با وکیل استرداد جهیزیه در تهران

به پایان این مطلب رسیدیم، در این مطلب سعی شد تمامی نکات مربوط به استرداد جهیزیه در حالات مختلف به صورت کامل توضیح داده شود اما اگر همچنان سوالی دارید میتوانید برای مشاوره حقوقی رایگان با کارشناسان داپکده اطلاعات خود را برای ما از طریق فرم زیر ارسال کنید، برای مشاوره مستقیم با وکیل استرداد جهیزیه در تهران هم میتوانید اینجا کلیک کنید.

به این مطلب امتیاز دهید
5/5 - (1 امتیاز)
مطالب مرتبط

نحوه تعیین هزینه دادرسی در سال ۱۴۰۳ چگونه است؟

بروزرسانی در: 12 اردیبهشت 1403

معافیت های سربازی در سال ۱۴۰۳

دسته بندی: مقالات  نظام وظیفه

بروزرسانی در: 12 اردیبهشت 1403

ارسال دفترچه نظام وظیفه

دسته بندی: نظام وظیفه  مقالات

بروزرسانی در: 18 اردیبهشت 1403

نحوه صدور رای توسط داور در قراردادها

دسته بندی: مقالات  حقوقی

بروزرسانی در: 12 اردیبهشت 1403

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *