داپکده  |  سامانه هوشمند خدمات حقوقی و معرفی وکیل در سراسر کشور

مطالبه مهریه

مطالبه مهریه

بروزرسانی در:  7 خرداد 1401
دسته بندی: خانواده  حقوقی  مقالات

بعد از این‌که زن و مردی به علقه‌ی زوجیت یکدیگر درآمدند برای زن حقوقاتی به وجود می‌آید که یکی از این حقوقات مهریه او می‌باشد که مطابق با ماده ۱٠۷۸ قانون مدنی هر چیزی که مالیت داشته باشد و می‌تواند مطالبه مهریه کند.

گاهی ممکن است در عقد نکاح دائم مهریه مشخص نگردد که دراین‌صورت عقد باطل نمی‌باشد و درصورتی‌که بعد از آن توافق نشود به زن مهرالمثل تعلق می‌گیرد.

حال در این مطلب به توضیح مهریه، انواع آن و نحوه مطالبه مهریه پرداخته می‌شود که امیدواریم اطلاعات لازم را بدست آورید اما در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر و یا نیاز به وکیل خانواده در مشهد با مشاورین مجموعه حقوقی داپکده تماس بگیرید.

مهریه

مهریه را حقی برای زن می‌دانند که بعد از ازدواج بر ذمه مرد قرار می‌گیرد که در این خصوص می‌توان به ماده ۱٠۸۲ قانون مدنی مراجعه نمود.

ماده ۱٠۸۲ قانون مدنی:به مجرد عقد زن مالک مهر میشود و میتواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید.

تبصره (الحاقی ۱۳۷۶/۴/۲۹) – چنانچه مهریه وجه رایج باشد متناسب با تغییر شاخص قیمت سالانه زمان تادیه نسبت به سال اجرای عقد که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین می گردد محاسبه و پرداخت خواهد شد مگر اینکه زوجین در حین اجرای عقد به نحو دیگری تراضی کرده باشند.

آیین‌نامه اجرایی این قانون حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ تصویب توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با همکاری وزارت دادگستری و وزارت امور اقتصادی و دارائی تهیه و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.

درصورتی‌که مهریه در نکاح دائم مشخص نشود عقد باطل نمی‌باشد اما اگر در نکاح موقت مهریه مشخص نگردد عقد باطل می‌باشد به این دلیل که مهریه در نکاح موقت شرط صحت عقد است.

مهریه می‌تواند به‌صورت عندالمطالبه یا عند الاستطاعه در سند ازدواج قید شود و انواع مهریه شامل؛ مهر السنه، مهرالمسمی، مهر المثل و مهر المتعه می‌باشد که هر کدام تعریف کرد خاص خود را دارد و برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص بر روی کلمه وکیل مهریه در مشهد کلیک نمایید.

نحوه مطالبه مهریه

زمانی‌که زوجه بخواهد مهریه خود را درخواست نماید از طریق دو راه می‌تواند اقدام کند که این دو راه شامل:

  1. از طریق دادگاه خانواده دادخواست مطالبه مهریه خود را ثبت نماید.
  2. به دفترخانه‌ای که عقد در آن‌جا واقع‌شده است مراجعه کند و درخواست صدور اجرائیه مهریه نماید.

برای مطالبه مهریه از طریق هر یک از روش‌های گفته‌شده نیاز به داشتن تخصص و آشنایی با رویه می‌باشد تا بتوان نتیجه مطلوب را بدست آورد پس پیشنهاد می‌شود قبل‌از هر اقدامی با وکیل و خانواده در مشهد مشورت نمایید.

مطالبه مهریه از طریق دادگاه

برای مطالبه مهریه از طریق دادگاه ابتدا باید از طریق دفاتر خدمات قضایی دادخواستی مبنی‌بر مطالبه مهریه تنظیم و تقدیم کرد.

اما برای رسیدگی به پرونده به دلیل این‌که مطالبه مهریه یک دعوای مالی می‌باشد باید هزینه دادرسی آن را پرداخت نمود.

بعد از پرداخت هزینه دادرسی پرونده به دادگاه ارجاع داده می‌شود و وقت رسیدگی تعیین می‌شود.

در دادگاه زوجه می‌تواند با معرفی دقیق اموال زوج تقاضای توقیف آنان را بکند و درصورتی‌که اموال زوج جزء مستثنیات دین نباشد قرار خواسته صادر می‌شود و اموال او توقیف می‌گردد.

اما گاهی ممکن است زوج توانایی پرداخت کامل مهریه را نداشته باشد که دراین‌صورت می‌تواند دادخواست اعسار دهد و در صورت پذیرفته شدن اعسار او می‌تواند مهریه را به صورت اقساطی پرداخت نماید.

مطالبه مهریه از طریق اداره ثبت

برای مطالبه مهریه از طریق اداره ثبت ابتدا زوجه باید به دفتر ازدواجی که عقد در آن‌جا واقع‌شده است مراجعه کند و درخواست صدور اجراییه مهریه کند و بعد از آن اجرایی به مرد ابلاغ می‌شود.

سپس زوجه باید به اداره اجرای ثبت شهر محل ازدواج مراجعه کند تا اموال شوهر برای توقیف معرفی شود و تشکیل پرونده دهد.

وکیل مطالبه مهریه در مشهد

همانگونه که گفته شد مهریه از دو روش قابل مطالبه می‌باشد که هر کدام رویه خاص خود را دارد و افراد باید با رویه و قوانین آشنایی داشته باشند اما گاهی افراد بدون اطلاع اقدام می‌کنند که ممکن است با کوچک‌ترین اشتباه مسیر پرونده عوض شود.

همچنین شاید شما ازدواج موقتی داشته باشید و بخواهبد مهریه خود را مطالبه نمایید که این مطالبه مهریه در عقد موقت با کمک وکیل سریع انجام میشود پس پیشنهاد می‌شود برای مطالبه مهریه قبل ازهر اقدامی با بهترین وکیل مطالبه مهریه در مشهد مشورت کنید تا بهترین راه را انتخاب کنید و در کمترین زمان بهترین نتیجه را بدست آورید و در صورت نیاز پرونده خود را به وکلای مجرب مجموعه حقوقی داپکده بسپارید.

کلام پایانی

مهریه حق می‌باشد برای زن که بعد از علقه‌ی زوجیت برای او به وجود می‌آید و بر ذمه مرد می‌باشد. مالکیت مهریه از آن زوجه می‌باشد و هر زمان که بخواهد می‌تواند آن را مطالبه کند اما این امر زمانی رخ می‌دهد که بین زوجین اختلاف به وجود می‌آید و بحث طلاق مطرح می‌شود که در این مقاله به نحوه مطالبه مهریه اشاره شد و توضیح داده شد.

در صورت بروز مشکل در خصوص مهریه برای شما با کارشناسان سامانه هوشمند خدمات حقوقی داپکده تماس بگیرید.

به این مطلب امتیاز دهید
مطالب مرتبط

نحوه تعیین هزینه دادرسی در سال ۱۴۰۳ چگونه است؟

بروزرسانی در: 12 اردیبهشت 1403

معافیت های سربازی در سال ۱۴۰۳

دسته بندی: مقالات  نظام وظیفه

بروزرسانی در: 12 اردیبهشت 1403

ارسال دفترچه نظام وظیفه

دسته بندی: نظام وظیفه  مقالات

بروزرسانی در: 18 اردیبهشت 1403

نحوه صدور رای توسط داور در قراردادها

دسته بندی: مقالات  حقوقی

بروزرسانی در: 12 اردیبهشت 1403