داپکده  |  سامانه هوشمند خدمات حقوقی و معرفی وکیل در سراسر کشور

وکیل سرقت در مشهد

وکیل سرقت در مشهد + انواع سرقت و مجازات

بروزرسانی در:  26 بهمن 1402
دسته بندی: مقالات  کیفری  وکیل

موضوع سرقت از موضوعات جنجالی میباشد که در همه جوامع و اجتماعات وجود دارد از همین رو در این مطلب توضیحاتی را درباره جرم سرقت، انوع آن و مجازات سرقت و همچنین مشاوره با وکیل سرقت در مشهد ارائه میدهیم.

اصولاً هر کس مال یا هر چیزی که داشته باشد در رابطه با مالکیت، او نسبت به آن مال حساس خواهد بود چرا که زمانی که فردی چیزی را دارد قاعدتاً حق اوست که آن چیز را منحصراً تصرف کند و این حق برای او ایجاد می شود که دیگران نیز باید به این حق احترام بگذارند لذا در بیشتر مواقع افرادی وجود دارند که این حق را پایمال می کنند.

با گذشت زمان و استقلال جوامع و ایجاد نظم در جامعه قوانین و مقررات خاصی تدبیر شد تا که اموال هرکس در مقابل دیگران حفظ شود.

منظور از این افرادی که این حق مذکور را پایمال می کنند افرادی هستند که بدون توجه به حقوق مالکیت دیگران به اموالشان، دست بر تصرف بدون اجازه به اموال آنان می زنند از همین رو قانون گذار برای حل این مسئله این عمل را سرقت نامید و آن را جرم در نظر گرفت.

به بیان ساده تر سرقت یعنی مال دیگران را بدون اجازه آنان برداریم و کسی که این عمل ناشایست را انجام می دهد سارق می نامیم.

چه زمانی جرم سرقت محقق می شود؟

در نظام حقوق کیفری برای آن که جرمی شکل بگیرد و ما بتوانیم آن را تشخیص دهیم می بایست سه مولفه دست در دست هم بدهند تا آن جرم رخ دهد در غیر این صورت معلول خواهد ماند یا به عبارت دیگر اگر جرم را مانند صندلی سه پایه در نظر بگیریم هر پایه مولفه آن است که اگر نباشد صندلی قابل استفاده نخواهد بود چرا که خواهد افتاد.

مولفه اول، مولفه معنوی در جرائم به این منظور است که یعنی یک فرد اگر می خواهد مرتکب جرمی شود می بایست قصد این کار را در ذهن داشته باشد به عنوان مثال در سرقت، فرد باید قصد ربودن مال غیر را به جهت مالک شدن آن داشته باشد.

مولفه مادی در واقع همان انجام عمل است که موجب ارتکاب جرم می شود به عنوان مثال در جرم سرقت فرد مال دیگری را به شکل ربودن یعنی جابجا کردن چه علنی و چه مخفیانه ببرد.

اما مولفه سوم که میشود گفت از مهم ترین مولفه ها خواهد بود این است که عملی که فرد انجام می دهد از لحاظ قانونی جرم تلقی گردد، چون اگر از نظر قانون این عملی که انجام می دهیم جرم نباشد، کسی حق مجازات ما را نخواهد داشت ولو اگر قانون آن عمل را مانند سرقت جرم بداند ما می توانیم مرتکب را مجازات کنیم؛ پس سه مولفه مادی، معنوی و قانونی در جهت جرم سرقت همانند دیگر جرائم می بایست وجود داشته باشد و آن زمان است که جرم سرقت شکل گرفته است.

سرقت حدی چیست؟

یکی از انواع سرقت، سرقت حدی است به این معنی که برای این نوع سرقت مجازات حدی در نظر گرفته شده است، برای به وقوع پیوستن جرم سرقت از نوع حدی شرایطی وجود دارد، برای درک این شرایط بگذارید به طور عملی این شرایط را تصور کنیم.

خوب فرض کنید شما قصد دزدی از نوع حدی دارید ابتدا باید به طور مخفیانه وارد خانه شوید، توجه کنید شما نباید پدر باشید و خانه پسر شما باشد همچنین  مالی که میخواهید بدزدید مال پدر بزرگ شما نباشد، وارد خانه که شدید توجه کنید مالی که میخواهید بدزدید ارزش داشته باشد و ارزش آن هم ۵/۴نخود طلای مسکوک باشد یا به بیان حقوقی مالیت داشته باشد، یعنی به ازای آن به شما پول بدهند.

خوب دقت کنید ببینید مال مورد نظر در جایی حفظ شده باشد، مثل گاو صندوق یا به اصطلاح حقوقی درحرز باشد؛ سپس آن مال را به هر طریقی از آن جایگاه که مال را حفظ کرده خارج کنید به عبارت حقوقی هتک حرز کنید.

جالبه بدانید اگر در این عملیات سرقت دو نفر هستید حتماً باید شما مال را از حرز بردارید یعنی هم هتک حرز و هم مال را شما بردارید، چرا که اگر شما هتک حرز کنید و فرد همراه آن مال را بردارد دیگر سرقت حدی نخواهد بود‌

بعد از آن باید صاحب مال از شما در مراجع قضایی شکایت کند و قبل از اثبات سرقت شما را نبخشد همچنین تا قبل از اثبات آن، مال دزدیده شده به ملکیت شما در نیاید. به علاوه مال مذکور تا قبل از اثبات سرقت به تصرف یا تحت ید مالک قرار نگیرد.

خیلی مهم است که مالی را که می دزدید قبلاً توسط کسی سرقت یا غصب نشده باشد، و در آخر سالی که شما برای سرقت حدی اقدام می کنید سال قحطی نباشد، چرا که سرقت از نوع حدی خارج می‌شود، خوب اگر به نکات بالا توجه کنید شما به راحتی میتوانید مرتکب سرقت حدی شوید.

مجازات سرقت حدی چیست؟!

برای این که مجازات سرقت حدی مشخص شود می توان به ماده ۲۷۸ قانون مجازات اسلامی اشاره نمود چرا که مجازات‌ سرقت حدی در این ماده بیان شده، این ماده می گوید اگر سارق برای بار اول مرتکب سرقت حدی شد چهار انگشت دست راست جز انگشت شصت او را قطع خواهند کرد و اگر دست راست نداشت حسب مورد قاضی برایش یکی از مجازات های تعزیری را در نظر خواهد گرفت.

برای بار دوم اگر کسی مرتکب سرقت حدی شد که البته بار اول مجازات حد برای او اجرا شده باشد، در این جا پای چپ او را از پایین برآمدگی به نحوی که قسمت مسح باقی بماند قطع خواهند کرد اگر هم پای چپ نداشت قاضی حسب مورد یکی از مجازات های تعزیری را برایش در نظر میگیرد.

اما در بار سوم اگر فردی به جرم سرقت حدی محکوم شد و در دوبار قبل مجازات حد بر او جاری شده بود قاضی برای او حبس ابد در نظر می گیرد در این جا اگر در طول حبس توبه کند و یا مقام رهبری آزادی او را مصلحت بداند یا عفو او موافقت شود و یا مقام رهبری می تواند مجازات او را به مجازات‌ تعزیری دیگری تبدیل کند.

در مرتبه چهارم اگر فردی مرتکب جرم سرقت حدی شد و سه مرتبه قبل نیز حد بر او جاری شده بود، مجازات او برای مرتبه چهارم اعدام است.

اگر میخواهید در مورد توبه و تاثیر آن در مجازات ها بدانید کلیک کنید تا مطلب مربوطه در همین سایت برای شما نمایان شود.

شما میتوانید برای توضیحات بیشتر در این مورد و مشاوره با وکیل سرقت در مشهد اینجا کلیک کنید.

سرقت تعزیری چیست؟

با توجه به تعریفی که از سرقت حدی کردیم که مجازات آن هم بر اساس موازین شرعی تعیین شده بود، حال سرقتی که حدی نباشد را تعزیری میگویند و مجازات در نظر گرفته برای آن تعزیری است.
علاوه بر این مطالب، ماده ۶۵۱ قانون مجازات اسلامی به تصریح سرقت تعزیری می پردازد که گفته شده اگر سرقت از نوع حد نباشد تعزیری است و اگر مقرون به شرایط پنجگانه ذیل باشد از موارد تشدید جرم خواهد بود.

این شرایط به این گونه است که سرقت می بایست در شب باشد همچنین سارقین دو یا چند نفر باشند و یک یا چند نفر از آن ها حامل سلاح ظاهر یا مخفی بوده باشند ( منظور از سلاح اعم از گرم و سرد مثل تفنگ و نارنجک و قمه و شمشیر و کارد، چاقو و پنجه بوکس با سلاح سرد جنگی مانند سر نیزه های تفنگ همچنین اسلحه شکاری مثل تفنگ ساچمه زنی، تفنگ مخصوص بیهوش کردن و تفنگ های ویژه حیوانات آبزی می باشد).

به علاوه سارق باید از دیوار بالا رفته باشد و یا حرز را شکسته باشد؛ ساختن کلید و استفاده از عنوان و لباس مأمورین دولتی  از شرایطی است که سرقت تعزیری تلقی می گردد البته سارق و سارقین می بایست در حین ارتکاب سرقت کسی را آزار برسانند و یا تهدید کرده باشند؛با داشتن شریط فوق مجازات سرقت تعزیری تشدید خواهد شد.

مجازات سرقت تعزیری و قانون کاهش حبس های تعزیری

با توجه به مفهومی شدن سرقت تعزیری و حدی برای بیان مجازات سرقت تعزیری باید گفت که مجازات حدی ندارد و مجازات آن بستگی به حالت سرقت (مسلحانه) دارد؛ سرقت به طور کلی از جمله جرائم غیر قابل گذشت است.

اما با توجه به قانون کاهش حبس های تعزیری در ماده ۱۱ بیان کرده که در مورد سرقت به شرطی که ارزش مال مورد سرقت بیش از ۲۰۰ میلیون ریال نباشد و سارق فاقد سابقه کیفری موثر باشد همچنین شروع و معاونت در سرقت قابل گذشت خواهد بود.

همچنین در مورد قانون کاهش حبس های تعزیری به صورت مفصل اطلاعات کاملی را توسط وکیل پایه یک دادگستری در پیج اینستاگرام داپکده قرار دادیم.

راهزنی و مجازات آن

مفهوم راهزنی همانطور که از لفظ کلمه پیداست یعنی قطع طریق که در واقع نوعی از سرقت است فقط با این تفاوت که سارقان باید دو نفر و یا بیشتر باشند که در کمین قرار بگیرند تا فرد مورد نظر از آنجا رد شود و سپس جلو او را بگیرند و با تهدید و خشونت اموالش را بگیرند؛ مجازات این سرقت در ماده ۶۵۳ قانون مجازات اسلامی بیان شده که می گوید به ۳ تا ۱۵ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق مجازات خواهد شد.

مجازات خفت گیری

خفت گیری و مجازات آن

مفهوم لغت خفت کردن به معنی کمین کردن و پنهان شدن برای شکار است، در جرم خفت گیری هم مجرم کمین می کند تا در فرصت مناسب قربانی را تهدید و از او مال و …. طلب کند و بگیرد، توجه کنید این جرم با راهزنی متفاوت است چرا که در راهزنی می بایست سارقین بیش از یک نفر باشند اما در خفت گیری یک سارق هم کافی است.

علی الحال باز هم برای خفت گیری مجازات و تعریف خاصی وجود ندارد اما باتوجه به ماهیت ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی و وحدت ملاک گرفتن از این ماده می توان پی برد که جرم خفت گیری در زمره مجازات این ماده قرار خواهد گرفت.

ماده ۶۶۹ بیان می‌کند که هرگاه فردی به نحوی تهدید به قتل و ضرر نفسی و….. و به واسطه این تهدید تقاضای وجه کند حال چه وجه را بگیرد چه نگیرد، به ۷۴ ضربه شلاق یا حبس از ۱ ماه تا ۱ سال محکوم خواهد شد؛ در برخی موارد با توجه به نوع جرم و شرایط حادث در هنگام وقوع جرم به دستور قاضی حکم اعدام در این خصوص اجرا خواهد شد که شما میتوانید به کمک وکیل سرقت در مشهد در کاهش مجازات خفت گیری نتیجه بگیرید.

سرقت اسناد

در ماده ۵۴۴ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات به این موضوع و مجازات آن پرداخته است؛ در این ماده عنوان شده که هرگاه نوشته یا اسناد و یا اوراق دفاتر ثبت و ضبط دولتی یا اماکن دولتی محفوظ یا نزد اشخاصی که رسماً مأمور حفظ آن ها هستند سپرده شده باشد، ربوده یا تخریب شود مرتکب به حبس از ۶ ماه تا ۲ سال محکوم خواهد شد.

مجازات سرقت توسط امانت دار

توجه کنید گاهی ممکن است سرقت توسط کسی که اسناد یا نوشته ها به او سپرده شده است محقق شود در آن صورت به استناد ماده ۵۴۵ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) به ۳ تا ۱۰ سال حبس محکومش خواهیم کرد.

مجازات سرقت اسناد نظامی

اگر کسی اسناد و یا نوشته ای یا هر چیز مشابه این ها را از دفاتر ثبت و ضبط نیروهای مسلح به سرقت ببرد بر حسب ماده ۹۱ به ۲ تا ۱۰ سال حبس محکوم می شود و در صورتی هم که سارق مسئول و امانت دار آن جا بوده باشد به ۳ تا ۱۵ سال حبس محکوم می گردد .

مجازات نظامیان سارق

مجازات سارقینی که در واقع از نیروهای مسلح باشند متفاوت خواهد بود که این مجازات ها در مواد ۸۸ تا ۹۲ قانون مجازات جرائم نیروهای مسلح قرار دارد.

در ماده ۸۸ بیان کرده اگر فردی از نظامیان، مهمات، اسلحه و ….. به سرقت ببرد به ۲ تا ۱۰ سال حبس محکوم می گردد همچنین در ماده ۸۹ بیان شده است اگر فردی از نظامیان وسایل و لوازم نظامی (غیر از مهمات و سلاح) و ….. را به سرقت ببرد به حبس از ۱ تا ۵ سال زندان محکوم می شود.

در ماده ۹۰ بیان شده که اگر جرائمی که در دو ماده قبل گفته شد در هنگام اردوکشی یا ماموریت آماده باش و …. باشد و موجب خلل در یگان شود و… مرتکب به ۳ تا ۱۵ سال حبس محکوم خواهند شد.

ماده ۹۱ نیز حالت امانت داری و سرقت نظامیان را گفته و ۲ تا ۱۰ سال حبس به عنوان مجازات مشخص کرده است، اما در ماده ۹۲ مجازاتی سخت در نظر گرفته ‌و بیان داشته که اگر جرائم فوق الذکر که خدمت شما عرض کردیم موجب اخلال در نظام و یا شکست جبهه اسلام گردد به مجازات محارب محکوم می گردند که به معنی دشمنی و جنگ با خداوند است و به بیان صریح تر مجازات اعدام را دارد.

سرقت مسلحانه و مجازات آن

سرقت مسلحانه از جمله جرائم علیه اموال محسوب می شود، همچنین برخلاف دیگر سرقت ها به صورت پنهانی نیست بلکه در حضور جمعیت و صاحبان مال و آغشته به زور است (مانند سرقت مسلحانه از بانک) و حتی امکان دارد سرقت انجام نشود.

در قوانین جزایی ایران در دو ماده ۶۵۱و ۶۵۲قانون مجازات اسلامی تصریح شده که در ماده ۶۵۱ گفته شده سرقت مسلحانه مقرون به آزار است و اگر شرایط پنجگانه که قبلاً در سرقت تعزیری بیان کردیم را داشته باشد به ۵ تا ۲۰ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم می شود.

همچنین ماده ۶۵۲ نیز همین موضوعات را مطرح کزده است که اگر که سرقت باید مقرون به آزار باشد و سارق مسلح باشد، به حبس از ۳ ماه تا ۱۰ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم می شوند.

سرقت اینترنتی

این نوع از سرقت نیز می بایست مانند دیگر سرقت ها پایه های شکل گیری را داشته باشد (عناصر مادی و معنوی و قانونی).

سرقت اینترنتی از جمله سرقت هایی است که بیشتر در موارد حساب های بانکی مطرح میشود و در زمره جرائم رایانه ای قرار دارد و اما پایه های شکل گیری این جرم بدین صورت است که ابتدا در عنصر روانی این جرم، فرد سارق حتماً میبایست آگاهی لازم را برای ربودن مال فرد دیگر ولو به صورت اینترنتی داشته باشد.

به علاوه در رابطه با عنصر مادی، سارق باید در وهله اول به طور غیر مجاز اطلاعات فردی را به دست بیاورد و با استفاده با این اطلاعات از حساب او مبلغی برداشت و به حساب دیگری انتقال دهد.

اما در رابطه با عنصر قانونی باید به ماده ۱۳ قانون جرائم رایانه ای اشاره کنیم که به صراحت مجازات این نوع را بیان نموده است، مبنی بر متن این ماده که اشعار می دارد هر کس به طور غیر مجاز از سامانه رایانه ای یا مخابراتی و … وجه یا مال یا منفعت یا خدمات و امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند، مجازات او علاوه بر رد مال از ۱ تا ۵ سال یا جزای نقدی از ۲۰ میلیون ریال تا ۱۰۰ میلیون ریال یا هردو مجازات محکوم خواهد شد.

اثبات جرم سرقت چگونه خواهد است؟

با توجه به اینکه سرقت در زمره حقوق کیفری قرار دارد باید با توجه به ادله اثبات دعوی در زمره کیفری که اقرار، شهادت،سوگند و علم قاضی می‌باشد، جرم سرقت را اثبات کنیم.

حال سوال مطرح می شود که اثبات جرم سرقت چگونه است؟! خوب طبق ادله اثبات دعاوی کیفری پیش می رویم ابتدا اقرار مطرح می شود و مهم ترین و اولین راه برای اثبات جرم نیز است، با توجه به توضیحات هرگاه مرتکب یا همان مجرم در دادگاه کیفری (نه در دادسرا) به جرم سرقت اقرار کند، ولو اینکه فقط یکبار باشد جرم ثابت شده و مجازات برای او در نظر گرفته می شود.

مورد بعدی شهادت است بدین گونه که شاهد می بایست ناظر وقوع جرم بوده باشد و اطلاعات دقیق داشته باشد. شهود باید ۲ نفر مرد عادل و بالغ باشند همچنین شرایط قانونی شاهد را دارا باشند.

در مورد سوگند  جالب است بدانید که سرقت با سوگند خوردن ثابت نمی شود پس کاربردی ندارد، و در آخر علم قاضی مطرح می‌شود که توجه کنید در سرقت تحقیقات لازم در دادسرا توسط دادستان و بازپرس و دادیار صورت می گیرد و کیفر خواست نهایتاً به قاضی ارسال می گردد.

قاضی به مواردی مثل گزارش پلیس، نظر کارشناس، و دیگر قرائن استناد می کند به این میگویند علم قاضی که در نهایت برای اثبات به آن ها تکیه می کند و جرم سرقت اثبات می گردد؛ که لازم به ذکر است کمک گرفتن از وکیل سرقت در مشهد برای اثبات جرم سرقت میتوانید کمک زیادی به شما بکند.

آدم ربایی و رویکرد جدید قانون

آدم ربایی به طور کلی به این معنی است که فردی بدون مجوز، آزادی فرد دیگری را سلب نماید به این منظور که آزادی تن او را بگیرد و با قصدی نامشروع از راه جابجایی از محلی به محل دیگر یا خارج از کشور منتقل کند.

برای آدم ربایی و تحقق این جرم می بایست شخص ربوده شده رضایت نداشته باشد که به واقع مهم ترین شرط همین است؛ مجازات آدم ربایی بر حسب ماده ۶۲۱ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)، آدم ربایی به صورت ساده از ۲ تا ۱۰ سال حبس دارد اما اگر سن مجنی علیه از ۱۵ سال کمتر باشد و با وسیله نقلیه باشد یا به مجنی علیه آسیب جسمی و حیثیتی وارد شود به حداکثر مجازات یعنی ۱۰ سال محکوم می شود،

اگر هم جرم دیگری در امتداد و هنگام آدم قابل گذشت است و باید نتیجه از این جرم حاصل شود علاوه براین آدم ربایی مانند قتل جرم آنی است و به محض شروع آدم ربایی، جرم شکل میگیرد. اما با توجه به تصویب قانون کاهش حبس های تعزیری در بند ب ماده ۱، مجازات آدم ربایی را به حبس درجه ۴ و در غیر این صورت به حبس درجه ۵ محکوم می شوند، همچنین مجازات شروع به جرم مطابق ماده ۱۲۲ عمل می شود.

مجازات ربودن نوزاد ( نوزاد ربایی)

توجه کنید اگر کسی به هر نحو طفلی را که تازه پا به جهان گشوده است را برباید یا مخفی کند یا حتی اگر به جای طفل دیگر یا متعلق به زن دیگری غیر از مادر طفل قلمداد کند به ۶ تا ۳ ماه زندانی محکوم می شود، اگر نوزاد مرده بوده باشد، مرتکب به ۵۰۰ هزار ریال جزای نقدی محکوم می گردد؛

در خصوص این میحث باید عرض کرد که کودک ربایی مسئله و دعوای بسیار پیچیده ای است که پیشنهاد داپکده به شما این است که حتما یک جلسه مشاوره با وکیل متخصص سرقت در مشهد داشته باشید تا بهترین را نتیجه بگیرید.

مجازات معاون سارق

به طور کلی معاونت در جرم را در ماده ۱۲۶ بیان شده اما در رابطه با سرقت میتوان این‌گونه تعریف کرد که هرکس دیگری را ترغیب، تهدید، تطمیع یا تحریک به سرقت کند یا با دسیسه و فریب یا سواستفاده از قدرت، موجب وقوع سرقت شود.

همچنین اگر هرکس وسائل ارتکاب جرم سرقت را بسازد (ساختن کلید به قصد سرقت) یا تهیه کند یا طریق سرقت را به مرتکب ارائه دهد و همچنین فردی که وقوع سرقت را تسهیل کند معاون در جرم سرقت تلقی می گردد و حداقل مجازات مباشر آن نوع از سرقت مجازاتش خواهد بود.

به فرض مثال اگر مجازات مباشر بین ۳ تا ۱۰ سال حبس باشد معاون جرم مجازاتش ۳ سال حبس  تعیین میگردد.

وکیل سرقت در مشهد

اگر می خواهید اقامه سرقت نمایید یا آنکه از شما به عنوان سارق شکایت شده است، لکن اکنون نی دانید که چگونه به دفاع از خود بپردازید، می توانید انجام این امر به وکیل سرقت در مشهد محول نماید تا رونده پرونده منطبق با خواسته شما پیش رود یا آنکه اگر محکومیت شما به دلیل وجود ادله اثبات دعوی قطعی است، به شما کمک می کند تا در مجازات شما بازنگری همچون کاهش، تعلیق یا بعضا به شرایطی با دریافت پابند آزادنه به زندگی خود در کنار خانواده تان ادامه دهید.

مشاوره تلفنی

کلام پایانی

به طور کلی موضوع سرقت جهات و رویکرد و دیدگاه های زیادی دارد که علی رقم روشن بودن موضوع باز هم اختلاف نظر در این زمینه وجود دارد که در واقع هدف اصلی ما در این مقاله این بود که در پیرامون سرقت و انواع آن و چگونگی مجازات ها برای سرقت و رویکرد جدید قانون مجازات را مطابق با نظریات وکیل سرقت در مشهد بررسی کنیم.

اگر همچنان سوالی دارید که پاسخ آن را در این مقاله پیدا نکردید، میتوانید برای مشاوره با وکیل سرقت در مشهد و یا وکیل کیفری با داپکده تماس بگیرید و همچنین برای مشاوره حقوقی رایگان با کارشناسان داپکده میتوانید اطلاعات خود را از طریق فرم زیر برای ما ارسال کنید تا با شما تماس بگیریم.

به این مطلب امتیاز دهید
مطالب مرتبط

فروشگاه وکلا – نیازمندی های وکیل

بروزرسانی در: 10 اردیبهشت 1403

دادگاه صلح چیست؟

بروزرسانی در: 7 بهمن 1402

نحوه دفاع در پرونده سرقت

دسته بندی: مقالات  کیفری

بروزرسانی در: 4 بهمن 1402

تعدیل ملاقات فرزند

دسته بندی: حقوقی  خانواده  مقالات

بروزرسانی در: 24 دی 1402

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *