داپکده  |  سامانه هوشمند خدمات حقوقی و معرفی وکیل در سراسر کشور

تمدید قرارداد اجاره چگونه است؟

تمدید قرارداد اجاره چگونه است؟

بروزرسانی در:  27 آبان 1402

موجر و مستاجر جهت تمدید قرارداد اجاره علاوه بر آنکه می توانند قرارداد اجاره را به صورت دست نویس یا آنکه پشت نویس شده تمدید نمایند، بلکه با داشتن کد رهگیری املاک می توانند به دفاتر املاک مراجعه نمایند تا بنگاه دار مدت قرارداد اجاره را در سامانه املاک به نشانی iranamlaak.ir با شرایط جدید تمدید نماید. فلذا در ادامه مطلب به توضیحات بیشتر در این خصوص می پردازیم.

تمدید قرارداد اجاره چگونه است؟

هنگامی که شخصی می خواهد مال خود را به شخص دیگری بدون آنکه مالکیت آن منتقل شود با دریافت مبلغی مشخص برای مدتی معین اجاره دهد، از قرارداد اجاره استفاده می کند در قرارداد اجاره هنگامی که مدت قرارداد به اتمام رسد مستاجر باید اقدام به تخلیه یا استرداد مال الاجاره نماید و در صورتیکه خلاف آن را انجام دهد، مالک می تواند اجرت المثل ایام تصرف را از مستاجر مطالبه نماید.

شایان ذکر است، هنگامی که مدت قرارداد اجاره به اتمام می رسد برای جلوگیری از بروز اختلاف بین طرفین باید اقدام به تمدید قرارداد اجاره نمود، ولیکن تمدید قرارداد اجاره تابع یک سری شرایطی است و اگر آن شرایط در هنگام تنظیم رعایت نگردد، تمدید قرارداد اجاره فاقد وجاهت قانونی است.

شرایط تمدید قرارداد اجاره

هنگامی که موجر و مستاجر بخواهند اقدام به تمدید قرارداد اجاره نمایند، باید شرایط ذیل در هنگام تمدید این عقد رعایت شود و اگر رعایت نشود، تمدید قرارداد اجاره حتی اگر به صورت مکتوب باشد و طرفین آن را امضاء نموده باشند، فاقد وجاهت قانونی بوده و باطل است.

قصد و رضایت طرفین

هنگامی که طرفین بخواهد اقدام به تمدید اجاره نمایند، باید موجر و مستاجر قصد تمدید قرارداد را داشته و با رضایت خود این امر را انجام دهند. فلذا اگر در هنگام تمدید اجاره یکی از طرفین فاقد رضایت بوده یا آنکه قصد تمدید نداشته است، تمدید قرارداد اجاره به دلیل عدم رضایت یا مخدوش شدن قصد باطل می باشد.

اهلیت طرفین

از جمله شرایط صحت هر قراردادی اهلیت داشتن طرفین می باشد. فلذا اگر یکی از طرفین چه موجر یا مستاجر در هنگام تمدید قرارداد اجاره دارای اهلیت نباشد یا به عبارتی دیگر سفیه یا مجنون باشد، تمدید قرارداد اجاره دارای اعتبار نمی باشد. البته اگر مجنون ادواری باشد و در حالت افاقه (سلامت عقد) اقدام به تمدید قرارداد اجاره نموده باشد، آن قرارداد معتبر بوده، مگر آنکه خلاف این امر اثبات شود.

معین بودن موضوع

در هنگام تمدید قرارداد اجاره طرفین باید موضوع را مشخص نمایند، اگرچه تمدید قرارداد اجاره همان عقد اجاره اسبق است، ولیکن باید مشخصات مال الاجاره و موضوع قرارداد از قبیل؛ تاریخ عقد و شماره تمدید نامه در آن تصریح شود.

جهت مشروع

در هنگام تمدید کردن قرارداد اجاره باید جهت قرارداد مشروع باشد، فلذا به عنوان مثال اگر ملک در قرداد اجاره سابق به جهت سکونت اجاره داده شده است و در هنگام تمدید در جهت ایجاد مرکز فساد و فحشاء اجاره می شود، چنین تمدید قرارداد اجاره ای به دلیل عدم رعایت مشروع، دارای اعتبار نمی باشد و باطل تلقی می شود.

نحوه تمدید قرارداد اجاره

یکی از شایع ترین روش های تمدید کردن قرارداد اجاره در کشور ما به صورت عقد شفاهی بین موجر و مستاجر صورت است و به موجب توافقات شفاهی مدت قرارداد تمدید و مستاجر اجاره بها را براساس توافق جدید به حساب موجر واریز می کند. ولیکن توصیه می شود، از تمدید قرارداد اجاره خود به صورت شفاهی پرهیز نمایید تا اخلافاتی که در آینده ایجاد می شود، دامن گیر شما نشود و از جمله این اختلافات می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  • مدت تمدید قرارداد اجاره ۶ ماه نبوده، بلکه تنها به عنوان ۳ ماه قرارداد تمدید شده است.
  • مبلغ تمدید قرارداد از آنچه که به صورت توافقی صورت گرفته است، مستاجر کمتر پرداخت می کند و مواردی از این قبیل به همین دلیل توصیه می شود برای تمدید کردن قرارداد اجاره از یکی از روش های ذیل استفاده کنید و از تمدید قرارداد به صورت شفاهی جدا خودداری نمایید.

تمدید قرارداد اجاره به صورت پشت نویسی

اگر مدت قرارداد اجاره شما به اتمام رسیده است، می توانید تمدید قرارداد اجاره خود به صورت پشت نویسی بروی قرارداد اجاره سابق خود انجام دهید یا آنکه اقدام به تنظیم قرارداد تمدید اجاره با همان شرایط قبلی و تنها اعمال یک سری تغییرات جزئی یا آنکه تغییرات دیگری این تمدید را انجام دهید.

تمدید قرارداد اجاره در دفاتر املاک

اگر قرارداد اجاره شما در دفتر املاکی تنظیم شده است و در سامانه ایران املاک به نشانی iranamlaak.ir ثبت شده و شما دارای کد رهگیری می باشید. می توانید به همان دفتر املاک مراجعه نمایید تا قرارداد اجاره شما را براساس توافقات جدید یا همان اسبق در سامانه ثبت و مهلت آن را تمدید نماید.

مدارک لازم برای تمدید قرارداد اجاره چیست؟

هنگامی که موجر و مستاجر بخواهند قرارداد اجاره فعلی خود را تمدید نمایند، باید تمدید قرارداد به صورت پشت نویسی بروی قرارداد اجاره سابق یا قرارداد جدیدی فی مابین آن ها تنظیم شود و اگر بخواهند این فرایند در سامانه املاک توسط دفاتر املاک ثبت شود یا در این دفاتر قرارداد اجاره فعلی آنان تمدید شود نیاز به مدارک ذیل می باشید که باید در هنگام مراجعه با خود همراه داشته باشید.

  • مدارک شناسایی از قبیل؛ شناسنامه – کارت ملی یا رسید پستی آن
  • اصل قرارداد اجاره که مدت آن به اتمام رسیده است.

هزینه تمدید قرارداد اجاره

اگر قرارداد اجاره فی مابین موجر و مستاجر شما تمدید شود، نیازی به پرداخت هزینه در باب تمدید نیست، لکن اگر قرارداد اجاره توسط دفاتر املاک تمدید شود، باید هزینه تمدید قرارداد اجاره یا همان حق کمیسیون دفاتر املاک را پرداخت نمایید. فلذا حق کمیسیون پرداختی دفاتر املاک یک چهارم اجاره بها ماهیانه و نیم درصد مبلغ رهن است. شایان ذکر است پس از آنکه کمیسیون دفاتر املاک تعیین شود، ۹ درصد با آن مبلغ نیز به عنوان ارزش افزوده اضافه می شود که باید آن را نیز پرداخت نمایید.

دانلود متن تمدید قرارداد اجاره

اگر نمی دانید که چگونه باید متن تمدید قرارداد اجاره خود را تنظیم کنید یا چگونه قرارداد اجاره خود را پشت نویسی نمایید، می توانید از قرارداد تمدید اجاره داپکده استفاده نمایید. به موجب این قرارداد تنها با وارد کردن اطلاعات خود و شماره قرارداد اجاره اسبق خود و تکمیل دیگر فیلدهای موجود در قرارداد می توانید قرارداد اجاره خود را بواسطه آن بدون هیچگونه دغدغه و مشکلی تمدید نمایید. جهت دانلود بروی عبارت «قرارداد تمدید اجاره» کلیک نمایید.

به این مطلب امتیاز دهید
مطالب مرتبط

نحوه تعیین هزینه دادرسی در سال ۱۴۰۳ چگونه است؟

بروزرسانی در: 12 اردیبهشت 1403

معافیت های سربازی در سال ۱۴۰۳

دسته بندی: مقالات  نظام وظیفه

بروزرسانی در: 12 اردیبهشت 1403

ارسال دفترچه نظام وظیفه

دسته بندی: نظام وظیفه  مقالات

بروزرسانی در: 18 اردیبهشت 1403

نحوه صدور رای توسط داور در قراردادها

دسته بندی: مقالات  حقوقی

بروزرسانی در: 12 اردیبهشت 1403

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *