داپکده  |  سامانه هوشمند خدمات حقوقی و معرفی وکیل در سراسر کشور

نحوه درخواست شناسنامه المثنی

نحوه درخواست شناسنامه المثنی

بروزرسانی در:  2 آبان 1402
دسته بندی: مقالات  قوانین

درخواست شناسنامه المثنی تنها در صورتی میسر است که شخص شناسنامه خود را گم کرده باشد یا آنکه از بین رفته باشد، فلذا جهت انجام این امر و ثبت درخواست شناسنامه المثنی می بایست مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان داشته باشد و پس از آن به اداره ثبت احوال مراجعه کرده تا اطلاعات لازمه فرم شماره ۲ را تصریح نماید.

شناسنامه چیست؟

به سندی که توسط اداره ثبت احوال در خصوص اطلاعات یک شخص اعم از نام و نام خانوادگی، تاریخ و محل تولد، مشخصات پدر و مادر صادر می شود و نشان دهنده ملیت یک شخص می باشد، شناسنامه می گویند. شایان ذکر است براساس قوانین جاری کشور برای آنکه اشخاص از خدمات دولتی استفاده نمایند و شهروند ایرانی محسوب شوند، می بایست حتما شناسنامه داشته باشند، زیرا اشخاصی که فاقد شناسنامه باشند، از امکان دریافت بعضی از خدمات محروم می شوند.

نحوه درخواست شناسنامه المثنی

حال هنگامی که شخصی شناسنامه خود را گم می کند یا به هر دلیلی شناسنامه وی از بین می رود، براساس مطالبی که پیش تر گفته شد، از دریافت بعضی از خدمات دولتی محروم می شود. فلذا برای آنکه مجددا مورد حمایت قرار بگیرد، باید به اداره ثبت احوال محل سکونت خود مراجعه کرده و درخواست شناسنامه المثنی خود را ثبت نماید. شایان ذکر است تنها اشخاص زیر می توانند با مراجعه به ادارات ثبت احوال سراسر کشور نسبت به ثبت درخواست صدور شناسنامه المثنی اقدام نمایند.

  • اشخاص ۱۸ سال به بالا یا ۱۸ تمام
  • اشخاص زیر ۱۸ سال باید حکم رشد داشته باشند.
  • پدر یا جد پدری با ارائه شناسنامه خود جهت فرزندان کمتر از ۱۸ سال .
  • مادر تا زمانی که در قید زوجیت پدر صاحب شناسنامه ( فرد کمتر از ۱۸ سال ) باشد با ارائه شناسنامه خود.
  • سرپرست قانونی ( قیم ، امین ، وصی ) برای افراد صغیر و محجور با ارائه مدارک مستند که سمت او احراز شده باشد.

پس از آنکه به اداره ثبت احوال مراجعه نمودید و درخواست شناسنامه المثنی خود را مطرح نمودید، مسئول اداره ثبت احوال از شما می خواهد اقدام به تکمیل اطلاعات فرم شماره ۲ نمایید و پس از آنکه اطلاعات مزبور را وارد کردید، باید آن فرم را امضاء و اثر انگشت کنید تا به درخواست شناسنامه المثنی شما رسیدگی شود. شایان ذکر است، فرم شماره ۲ حاوی اطلاعات مندرج در تصویر ذیل می باشد.

نحوه درخواست شناسنامه المثنی فرم شماره 2 ثبت احوال

مدارک لازم برای درخواست شناسنامه المثنی

براساس مطالبی که پیش تر بیان شد، علاوه بر تکمیل اطلاعات فرم ۲ ثبت احوال برای تنظیم و ثبت درخواست شناسنامه المثنی در هنگام مراجعه به اداره ثبت احوال داشتن مدارک ذیل و ارائه آن الزامی است. به همین سبب اگر می خواهید زمان شما اتلاف نشود، پیش از حضور مدارک ذیل را نیز همراه خود داشته باشید، تا با کسری مدارک مربوطه مواجه نشوید.

  1. دو قطعه عکس ۴×۳ تمام رخ جدید با پس زمینه سفید با درج مشخصات سجلی (نام ، نام خانوادگی)، شماره شناسنامه، تاریخ تولد، محل صدور) در پشت عکس برای اشخاص ۱۵ سال به بالا
  2. اصل و تصویر مدارک عکسدار از قبیل ( گذرنامه، کارت پایان خدمت وظیفه عمومی یا معافیت، گواهینامه رانندگی، کارنامه عکسدار دوره های تحصیلی راهنمایی به بالا، معرفی نامه عکسدار محصلین از سوی مدرسه ای که مشغول تحصیل می باشند یا کارت شناسایی عکسدار کارکنان دوائر دولتی با ذکر مشخصات سجلی ) الزامی است. شایان ذکر است، پس از تطبیق اصل و تصویر مدارک معتبر یاد شده اصل مدارک مسترد می گردد . چنانچه صاحب شناسنامه فاقد هر یک از مدارک مذکور باشد از طریق معرفی وی به نیروهای انتظامی، درخواست تأیید عکس خواهد شد.
  3. اصل و تصویر سند ازدواج در صورت متاهل بودن یا سند طلاق در صورت جدایی
  4. شناسنامه فرزندان (در صورت داشتن فرزند)
  5. دریافت پاکت پستی مختص خدمات الکترونیک هویت ملی
  6. تکمیل فرم شماره ۲ (پیش تر بیان شد)
  7. پرداخت فیش بانکی طبق تعرفه جاری.

سوالات پرتکرار

هنگامی که اشخاص اقدام به ثبت درخواست شناسنامه المثنی می نمایند، بعضا یک سری ابهامات و سوالاتی برای آنان ایجاد می شود، که در ادامه مطلب به شرح این سوالات و پاسخ آن ها پرداخته ایم.

آیا اعتبار شناسنامه المثنی پایین تر از شناسنامه اولی است؟

خیر، زیرا این سند رسمی توسط اداره ثبت احوال کشور صادر می شود و هنگامی که به متقاضی ارائه می شود، هیچ تفاوتی از بابت اعتبار در خصوص شناسنامه المثنی با اصلی وجود ندارد و این امر تنها باوری غلط بیش نمی باشد.

چرا شناسنامه دارای ارزش است؟

زیرا علاوه بر آنکه شخص شهروند ایرانی محسوب می شود، بلکه برای دریافت خدمات دولتی یا اشتغال در بعضی از مشاغل خاص نیاز به ارائه شناسنامه می باشد. همچنین در صورتیکه اشخاص بخواهند ازدواج خود را رسمی و ثبت نمایند یا آنکه اسم خود را تغییر دهند، نیازمند شناسنامه می باشند. البته موارد فوق تنها بخش اندکی از ارزش شناسنامه بوده و این سند رسمی دارای ارزش بسیاری می باشد.

به این مطلب امتیاز دهید
مطالب مرتبط

نحوه تعیین هزینه دادرسی در سال ۱۴۰۳ چگونه است؟

بروزرسانی در: 12 اردیبهشت 1403

معافیت های سربازی در سال ۱۴۰۳

دسته بندی: مقالات  نظام وظیفه

بروزرسانی در: 12 اردیبهشت 1403

ارسال دفترچه نظام وظیفه

دسته بندی: نظام وظیفه  مقالات

بروزرسانی در: 18 اردیبهشت 1403

نحوه صدور رای توسط داور در قراردادها

دسته بندی: مقالات  حقوقی

بروزرسانی در: 12 اردیبهشت 1403

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *