داپکده  |  سامانه هوشمند خدمات حقوقی و معرفی وکیل در سراسر کشور

نحوه اخذ پاسپورت برای مشمولین

نحوه اخذ پاسپورت برای مشمولین

بروزرسانی در:  11 آبان 1402

اخذ پاسپورت برای مشمولین علاوه بر آنکه می طلبد، فرد مشمول دارای غیبت از خدمت نباشد، بلکه می بایست مبلغی را تحت عنوان وثیقه بانکی که سازمان نظام وظیفه برای خروج از کشور اشخاص مشمول تعیین می نماید، پرداخت نماید و پس از پرداخت این هزینه قادر به اخذ پاسپورت بوده، فلذا در ادامه به توضیحات بیشتر در خصوص اخذ پاسپورت برای مشمولین می پردازیم.

نحوه اخذ پاسپورت برای مشمولین

تمامی مردان که به پایان سن ۱۸ سالگی خود برسند، مشمول محسوب شده و می بایست وضعیت نظام وظیفه خود را به سازمان امور مشولین اعلام نمایند. اگر خواستار این هستند که خدمت روند، می بایست بلافاصله دفترچه خدمت خود را پست نمایند، تا مشمول غیبت تلقی نشود و اگر نیز تمایل به ادامه تحصیل دارند، می بایست، از طریق دانشگاه خود درخواست گواهی اشتغال به تحصیل دهند.

شایان ذکر است، اشخاصی که به خدمت سربازی اعزام شده اند و ۲۴ مه دوره خدمت را سپری کرده اند یا آنکه کمتر از این مدت خدمت کرده اند و کارت پایان خدمت خود را دریافت نموده اند، دیگری برای خروج از کشور هیچگونه مانعیتی در سر راه آنان وجود ندارد، ولیکن اشخاص مشمول برای خروج از کشور و اخذ پاسپورت با یک از محدودیت هایی مواجه هستند، که در ادامه به شرح آن می پردازم.

شرایط اخذ پاسپورت برای مشمولین

اخذ پاسپورت برای مشمولین به صورت عمده دارای دو شرط است، شرط اول آنکه شخص مشمول دارای غیبت سربازی نباشد و شرط دوم برای اخذ پاسپورت برای مشمولین پرداخت هزینه وثیقه خروج از کشور که توسط سازمان نظام وظیفه تعیین می باشد این وثیقه پرداختی به صورت امانت در نزد سازمان نظام وظیفه قرار می گیرد و پس از بازگشت شخص مشمول به کشور، وثیقه پرداختی به ایشان عودت داده می شود.

شایان ذکر است، میزان وثیقه اخذ پاسپورت برای مشمولین در سال ۱۴۰۲ به شرح ذیل می باشد:

  • سفرهای زیارتی میزان وثیقه مورد نیاز ۳ میلیون تومان
  • سفرهای علمی میزان وثیقه مورد نیاز ۸ میلیون تومان
  • سفرهای مطالعاتی میزان وثیقه مورد نیاز ۸ میلیون تومان
  • سفرهای سیاحتی میزان وثیقه مورد نیاز ۱۵ میلیون تومان
  • سفرهای دوره مشترک میزان وثیقه مورد نیاز ۱۵ میلیون تومان

مراحل اخذ پاسپورت برای مشمولین

برای اخذ پاسپورت ابتدا می بایست اقدام به اخذ معافیت خود نمایید، اگر دانشجو هستید، می بایست از طریق دانشگاه خود اقدام به اخذ گواهی اشتغال به تحصیل نمایید و اگر از سایر شرایط معافیت موقت نظام وظیفه می خواهید اقدام نمایید، می بایست یا کفالت یکی از اعضای خانواده خود را داشته باشید یا آنکه دارای معافیت موقت پزشکی باشید.

در نهایت می بایست در سامانه سخا ثبت نام نمایید و کد سخا دریافت نمایید، همچنین جهت اخذ کد سخا می توانید به دفاتر پلیس +۱۰ واقع در شهر خود مراجعه نمایید. در نهایت از طریق سایت خدمات الکترونیک انتظامی وارد حساب کاربری خود می شود و درخواست خروج از کشور خود را با توجه به نوع سفری که قصد آن را دارید، انتخاب می نمایید.

در وهله آخر می بایست اقدام به افتتاح حساب در بانک قوامین نمایید و میزان وثیقه مورد نیاز جهت خروج از کشور و اخذ پاسپورت را به آن حساب واریز نمایید تا سازمان نظام وظیفه با درخواست خروج از کشور شما موافقت نماید.

مدت زمان اخذ پاسپورت برای مشمولین

مدت زمان اخذ پاسپورت برای اشخاص مشمول اصولا بیشتر از ۲ هفته طول نمی کشد و همانطور که پیش تر گفته شد این اشخاص برای خروج از کشور می بایست وثیقه مورد نیاز را پرداخت نمایند.

ضمانت اجرای عدم بازگشت به کشور در موعد مقرر

با توجه به مطابق فوق الذکر اگر شما در مهلتی که برای بازگشت تان به کشور تعیین شده است؛ بر نگردید. علاوه بر آنکه وثیقه پرداختی شما به نفع سازمان نظام وظیفه ضبط می شود، بلکه حتی این امکان وجود دارد، پس از بازگشت به کشور با محدودیت ۶ ماه حتی ۱ سال ممنوعیت خروج از کشور مواجه شوید.

به این مطلب امتیاز دهید
5/5 - (1 امتیاز)
مطالب مرتبط

نحوه تعیین هزینه دادرسی در سال ۱۴۰۳ چگونه است؟

بروزرسانی در: 12 اردیبهشت 1403

معافیت های سربازی در سال ۱۴۰۳

دسته بندی: مقالات  نظام وظیفه

بروزرسانی در: 12 اردیبهشت 1403

ارسال دفترچه نظام وظیفه

دسته بندی: نظام وظیفه  مقالات

بروزرسانی در: 18 اردیبهشت 1403

نحوه صدور رای توسط داور در قراردادها

دسته بندی: مقالات  حقوقی

بروزرسانی در: 12 اردیبهشت 1403

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *