داپکده  |  سامانه هوشمند خدمات حقوقی و معرفی وکیل در سراسر کشور

وکیل توهین در مشهد

وکیل توهین در مشهد؛ مجازات و رویه شکایت

بروزرسانی در:  29 بهمن 1402
دسته بندی: کیفری  مقالات  وکیل

وکیل توهین در مشهد با توجه به اینکه مسئله توهین از جمله مسائلی است که بسیار زیاد در پرونده های قضایی مشاهده می شود؛ میتواند کمک زیادی در پیشبرد رویه این پرونده و کسب نتیجه مدنظر شما داشته باشد.
به طور کلی در ارتباط با افراد در جامعه باید خیلی مراقب رفتار و گفتار و کردار خودمان باشیم چرا که چنانچه به واسطه فِعل یا تًرک فِعلی که باعث توهین به طرف مقابل شود، مجرم خواهیم بود و مجازات در پی خواهد داشت؛ از همین رو در این مطلب به مسئله توهین و فحاشی، انوع توهین ، مجازات جرم توهین ، وکیل توهین و مسائلی از این قبیل میپردازیم.

اکثر افراد نمیدانند که چه رفتار و گفتار و کرداری توهین محسوب میشود، از طرفی هم عواقب و مجازات توهین را نمی‌دانند وگرنه قطعاً مراقب زبان و رفتار خود خواهند بود، در این مطلب راجع به توهین بیشتر توضیح داده شده تا با ارتقاء اطلاعات شما دوستان نسبت به این جرم از عواقب آن در آینده جلوگیری شود و منتهی به آگاهی شما از این مسئله شود.

توهین چیست؟

از لحاظ لغوی توهین به معنای وهن و خفیف و خوار کردن می باشد. در معنای اصطلاحی و کاربردی منظور رفتاری اعم از قول، فعل، کتابت و اشاره به گونه ای موجب وهن حیثیت طرف مقابل از نظر عرف جامعه قرار بگیرد، می‌باشد.

به عبارت دیگر مطابق با نظر وکیل توهین به این معنی است که امری را چه دروغ و چه صحیح به هر وسیله ای و یا از هر طریقی ( فعل یا ترک فعل ) که از نظر عرف و اجتماع کسر شأن باشد و باعث خفیف و خوار شدن طرف مقابل شود، به او نسبت دهیم.

تعریف جزایی توهین

در نظام جزایی، توهین به معنای کوچک کردن کسی از طریق کلمات یا اعمالی که موجب سوء ادب شخص شود، می باشد؛ بنابراین توهین و اهانت همانند احترام و اکرام یکی از عناوینی است که باید با قصد و عمد تحقق یابد و بدون آن محقق نخواهد شد.

انواع توهین در قانون

جرم توهین را می توان به اعتبار مقام و شخصیت قربانی تقسیم بندی کرد، از همین رو می توان این جرم را به سه دسته تقسیم بندی کرد:

  • توهین ساده
  • توهین نشده
  • توهین مستوجب حد

به علاوه این موارد برای بررسی دقیق در خصوص انواع توهین کلیک کنید.

توهین ساده

منظور از توهین ساده یعنی اهانتی که علی‌رغم دارا بودن وصف مجرمانه از هیچ کیفیت مشدده ای برخوردار نیست. فقط توجه داشته باشید که راست و دروغ بودن نسبت ها در توهین شرط نیست و فقط همین که گفتار و رفتار اهانت کننده عرفاً وهن آور باشد کفایت می‌کند.

توهین مشدد

قانون گذار در برخی موارد به دلیل شأن و مقام و منزلت شخص توهین شونده کمی با اهانت کننده سخت تر برخورد کرده و واکنش شدید تری داشته است، به این منظور که در برخی موارد پیش می آید که شخص توهین شونده موقعیت و مقام خاص مذهبی، اجتماعی و یا سیاسی دارد که در این صورت ضمانت اجرا برای بزه شدید تر خواهد بود، که در این نوع توهین نقش وکیل توهین در مشهد ، از قبل پررنگ تر خواهد بود؛ توهین مشدد خود به چند نوع دسته بندی می شود:

  • الف) توهین به مقام رهبری قبلی و فعلی
  • ب) توهین به سایر کارکنان و مقامات دولتی ایران
  • ج) توهین به مقامات سیاسی خارجی
  • د) توهین به صاحبان حرفه ها و مشاغل خاص

توهین مستوجب حد

به این منظور است که مجازات این توهین از نوع حدی است، به عنوان مثال می توان به حد قذف به عنوان توهینی که مستوجب حد است اشاره کرد. به عبارت دیگر از بارزترین مصداق توهین از نوع مستوجب حد، قذف می باشد که برای اطلاعات بیشتر در مورد این جرم میتوانید اینجا کلیک کرده و به مقاله مربوطه رجوع کنید.

برخی از مصادیق توهین

همانطور که می دانید توهین اعم از کردار و نوشتار و حتی اشارات مختلف دست و چشم و …. می باشد؛ به عنوان مثال برخی اعمال را می توان توهین کیفری تلقی کرد، آب دهان انداختن روی دیگری ( که به اصطلاح عامیانه یعنی همان تُف کردن )، هل دادن تحقیر آمیز دیگری و یا برداشتن خشونت آمیز کلاه یا روسری از سر شخص محترم و پرتاب آن به روی زمین با توجه به این که عرفاً باعث تخفیف و تحقیر شخص شود.

توهین با انگشتان دست؛ آیا اشاره انگشتان دست نیز توهین می باشد؟

دوستان عزیز مدنظر باشد که در کشور ما و حتی کشورهای دیگر اشارات انگشتان دست امری اهانت آمیز تلقی می شود، مثلاً در ایران در برخی موارد انگشت شصت نشانه بدی دارد که البته می بایست این امر را اثبات کرد، در حالی که در دیگر کشور ها این اشاره اهانت آمیز تلقی نمی گردد.

وکیل توهین در مشهد؛ درباره توهین با انگشتان دست توضیح میدهد
وکیل توهین در مشهد؛ درباره توهین با انگشتان دست توضیح میدهد

در برخی دیگر از کشورها هم که البته این روز ها متاسفانه در کشور ما نیز رایج شده است نشان دادن انگشت وسطی دست به طوری که دیگر انگشت ها خمیده باشد، نشانه فحاشی و اهانت می باشد که البته اثبات توهین از این طریق نیازمند وجود یک وکیل توهین است .

آیا توهین حتماً باید حضوری باشد؟

در رابطه با این مسئله توجه داشته باشید که توهین هم به طور غیابی و هم به طور حضوری امکان پذیر است، به این معنی که نیاز به این که شخص حضوراً مورد توهین قرار بگیرد نیست بلکه اگر در غیاب فردی به او توهین شود، فرد اهانت کننده مرتکب جرم توهین شده است، به عبارت ساده تر توهین لزوماً نیازی نیست که حضوری باشد بلکه به طور غیابی هم محقق می شود.

آیا توهین مشمول اشخاص حقوقی هم می شود؟

یکی از نکات بسیار مهم در رابطه با تحقق بزه توهین این است که توهین حتماً می بایست نسبت به افراد حقیقی باشد و توهین به اشخاص حقوقی مانند اداره ها قابل قبول نیست چرا که طرف اهانت باید شخص معین باشد. بنابراین توهین به اشخاص حقوقی صدق نمیکند.

شکایت از توهین و فحاشی

چنانچه اگر با جرم توهین برخورد کردید برای پیگیری موضوع میبایست به دادسرای محل وقوع جرم مراجعه کنید تا به این موضوع رسیدگی و مجرم تحت تعقیب قرار گیرد، البته میبایست ادله کافی برای اثبات این جرم داشته باشید مثل شهادت شهود و شواهد و قرائنی که مشخص کند جرم توهین محقق شده تا فرد اهانت کننده را بتوانید محکوم کنید و مجازات قانونی او را بخواهید.

مشاوره تلفنی

تفاوت توهین و افتراء

در رابطه با وجه تمایز بین توهین و افتراء می توان به این نکته توجه کرد که در توهین هدف نسبت دادن جرم یا تخلف به دیگران نیست، در واقع اهانت کننده با رفتارش قصد تحقیر و پست کردن طرف را دارد مثلاً فرد اهانت کننده به دیگری می گوید دزد ، کافر و …. و چون برای حرفش مدرکی ندارد، این رفتار را توهین می گویند.

اما در افتراء هدف نسبت دادن چیزی به شخصی است اما به طوری که بتواند آن جرم را نشان دهد، مفتری جرمی را به قربانی نسبت می دهد و برای اثبات اسناد و مدارک جعلی استفاده می کند.

← پیشنهاد میکنم برای اطلاعات بیشتر و مطلب مربوط به جرم افترا مطلب زیر را مطالعه کنید.

مجازات توهین چیست؟

آنچه در مجازات‌ جرم توهین باید در نظر گرفته شود نوع آن است به این منظور که باید بین انواع توهین تفکیک قائل شد زیرا که هرکدام میزان معینی مجازات به دنبال دارند، اولین نوع توهین اگر به خاطر داشته باشید توهین ساده بود که با اشاره به ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی اگر توهین به دیگری شامل حد قذف ( یعنی نسبت دادن زنا یا لواط ) نباشد برای آن شلاق تا ۷۴ ضربه و پرداخت جزای نقدی از ۵۰ هزار تا ۱ میلیون ریال در نظر گرفته خواهد شد که با توجه به رویکرد جدید قانون با تصویب قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مجازات این نوع توهین به جزای نقدی درجه شش (۶ الی ۲۴ میلیون تومان) تبدیل شده است.

دومین نوع توهین مشدد بود که خود به چند نوع تقسیم می‌شد:

مجازات توهین به رهبری

توهین به مقام رهبری قبلی و فعلی: مجازات این نوع توهین حبس از ۶ ماه تا ۲ سال می باشد ( ماده ۵۱۴ قانون مجازات اسلامی ) که شایان ذکر است که بگویم این نوع توهین غیر قابل گذشت است.

مجازات توهین به کارکنان دولت

توهین به کارکنان و مقامات دولتی ایران؛ در حین انجام وظیفه با توجه به سمت آن ها و با استناد به ماده ۶۰۹ قانون مجازات اسلامی، ۳ تا ۶ ماه حبس و یا ۷۴ ضربه شلاق و یا ۵۰ هزار تا ۱ میلیون ریال جزای نقدی در پی دارد، لذا با توجه به تصویب قانون جدید کاهش مجازات حبس تعزیری کاهش یافته است قابل گذشت تلقی می شود و به نصف تقلیل یافته است.

مجازات توهین به مقامات سیاسی خارجی

توهین به مقامات سیاسی خارجی؛ مجازات این نوع ۱ تا ۳ ماه حبس است البته برای تحقق این جرم اولاً باید توهین علنی باشد؛ دوماً در قانون آن کشور جرم باشد سوماً فرد توهین شونده حتماً شکایت نماید. ( ماده ۵۱۷ قانون مجازات اسلامی )

مجازات توهین به مقدسات اسلام

توهین به مقدسات اسلام و یا هر یک از انبیأ اعظم یا ائمه طاهرین یا حضرت صدیقه طاهره (س) بر طبق ماده ۵۱۳ قانون مجازات اسلامی اگر مشمول حکم ساب النبی باشد، موجب اعدام است در غیر این صورت ۱ تا ۵ سال حبس دارد. ساب النبی به معنای دشنام دادن به پیامبر می باشد.

سومین نوع توهین مستوجب حد می باشد که مجازات آن بسته به نوع آن مشخص است از مصادیق این نوع توهین می توان به ساب النبی و حد قذف اشاره نمود.

آیا توهین حتماً باید شفاهی باشد؟ تحقق بزه توهین به چه چیزی بستگی دارد؟

توجه بفرمایید که توهین اعم از صریح و ضمنی است علاوه بر این توهین هم می تواند به صورت شفاهی و هم میتوانید به صورت کتبی باشد که لازم به ذکر است بگویم استفاده از وسیله در تحقق جرم توهین ملاک نیست و آنچه که مهم است صرفاً طرز بیان کلمات ، شخصیت بزه دیده، زمان و مکان، موقعیت اجتماعی بزه دیده می باشد.

چرا وکیل توهین در مشهد؟!

تشخیص مصادیق توهین کمی دشوار به نظر می رسد وکیل توهین در مشهد میتواند با تسلطی که بر قوانین دارد، در رابطه با این مسئله اقدام به احقاق حق کند. در بسیاری از پرونده ها دیده شده که فرد اهانت شده نتوانسته توهین را اثبات کند و ناکام مانده است در حالی که اگر یک وکیل توهین برای پرونده اش می داشت می‌توانست نتیجه مدنظر را در پرونده کسب کند.

برای سهولت کار می‌توانید از پایان همین مطلب اطلاعات تماس خود را برای ما ارسال کنید، تا سریعا کارشناسان حقوقی سامانه هوشمند خدمات حقوقی داپکده با شما تماس بگیرند و علاوه بر بهره مندی از راهنمایی ها، راه کار و مشاوره رایگان در صورت لزوم به بهترین وکیل برای جرم توهین در مشهد ارجاع داده شوید.

حرف آخر

رفتار ها و گفتار ها اگر خارج از محدوده اٌسلوب ادب و عرف و اجتماع باشد، باعث بروز مشکلات و یا حتی جرم خواهد شد؛ برای مثال توهین خود زاده ی رفتار و گفتار غلط است. در این مطلب در رابطه با مسئله توهین بحث شده است تا در عین ارتقاء اطلاعات شما به سوالات متداول شما هم پاسخ داده شود.

به این مطلب امتیاز دهید
5/5 - (1 امتیاز)
مطالب مرتبط

مقدار پورسانت بنگاه دارها چقدر است؟

بروزرسانی در: 27 اردیبهشت 1403

فرق قرارداد جعاله با قرارداد کارگزاری

بروزرسانی در: 12 اردیبهشت 1403

رضایت نامه پزشکی چیست؟

دسته بندی: حقوقی  مقالات

بروزرسانی در: 25 اردیبهشت 1403

بایدها و نبایدهای قرارداد مشارکت در ساخت

دسته بندی: قراردادها  مقالات

بروزرسانی در: 12 اردیبهشت 1403

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *