داپکده  |  سامانه هوشمند خدمات حقوقی و معرفی وکیل در سراسر کشور

تنظیم قرارداد

تنظیم قرارداد

بروزرسانی در:  20 فروردین 1403

تنظیم قرارداد انواع مختلفی دارند و زمینه‌های مختلفی در عناوین متفاوتی ممکن است در بین اشخاص منعقد شود و آثار حقوقی خاص خود را نیز دارا می باشند.

اما مشکل از جایی آغاز می‌شود که این قراردادها بدون استانداردهای قانونی منعقد می‌شود و بعداز آن در هنگام بروز اختلافات مشخص می‌شود که یک‌جای کار می‌لنگد و یک طرفی و هر دو طرف کار چه عمداً و چه سهواً تعهداتی اضافه بر سازمان مترتب می‌گردد.

البته نوشتن یک قرارداد و تنظیم یک قرارداد نیازمند اطلاعات و جزئیات مربوط به همان قرارداد است که دانش حقوقی را می‌طلبد و کمتر کسی است که از دانش حقوقی کامل برخوردار باشد.

پس اشاره به یک مشاوره حقوقی و یا یک وکیل برای تنظیم قرارداد خجسته است و مراجعه به آن برای تنظیم قرارداد خالی از لطف نیست.

اما علی الحال برای این‌که به‌طور اجمالی به عناصر اولیه تنظیم قرارداد آشنا شوید بد نیست که نکاتی را در حین تنظیم و تدوین یک قرارداد مدنظر قرار دهید.

در این مطلب قرار است راجع به تنظیم قرارداد توضیحاتی داده شود و در پی آن اگر میخواهید در مورد نحوه تنظیم قرارداد بیشتر بدانید اینجا کلیک کنید.

قرارداد چیست؟

قرارداد درواقع یک نوشته و تعهدی است که میان دو یا چند شخص به طور قانونی ایجاد می‌شود که در پی آن با توجه به محتوا و مفاد آن ارزش‌هایی ایجاد می‌شود و آثار و الزاماتی را برای طرفین آن به دنبال دارد.

مثلاً در قرارداد اجاره، مستأجر ملزم به پرداخت اجاره بها در موعد مقرر در قرارداد به موجر می باشد و در عوض موجر متعهد می‌شود که مجوز استفاده از منفعت مال خود را در مدت مشخص شده که در قرارداد اجاره (مثلاً یک سال) ذکرشده به مستاجر بدهد و در عوض اجاره‌ بها را دریافت نمایید و اگر مدت اجاره تمام شد و مستاجر مبادرت به تخلیه مال مستأجر نکرد موجر نیز می تواند تخلیه ملک خود را از دادگاه طبق قرارداد بخواهد.

 نکات قابل توجه قبل از تنظیم قرارداد

اولاً از طرف مقابل خود کاملاً مطمئن باشید و وی را مورد ارزیابی قرار دهید تا جا برای سوء‌ تفاهم‌های ثانویه باقی نماند و همچنین از اعتبار و طرف قرارداد خود مطمئن شوید.

نکته مهم دیگر این است که حتماً بررسی کنید که طرف مقابل شما اهلیت و صلاحیت امضا و انعقاد قرارداد را داشته باشد.

بسیار عالی خواهد بود که قبل از قرارداد چند جلسه مذاکره داشته باشید و بهتر از آن این است که یک وکیل و یا یک کارشناس حقوقی به همراه خود داشته باشید تا از سوءاستفاده های رفتاری و ظاهری در امان باشید.

بعد از این که کاملاً همه جهات مربوطه را مورد سنجش و ارزیابی قرار دادید وارد مرحله تنظیم و انعقاد قرارداد شوید.

مشاوره تلفنی

نکات ضروری در تنظیم قرارداد

  • سعی بر خلاصه گویی در ارکان اصلی قرارداد داشته باشید و به یاد داشته باشی که ماده‌ای به‌عنوان تعاریف در قرارداد تدوین نمایید و البته ساده‌نویسی مطالب قرارداد را هم مدنظر داشته باشید.
  • همچنین مراقب موازین قانونی باشید که قرارداد شما مخالف نص قانون و مقررات نباشد.
  • در این‌طور موارد حتماً تنظیم قرارداد را بهتر است که به یک وکیل بسپارید.
  • اگر الزاماتی را خارج از قرارداد مدنظر دارید حتماً در شروط ضمن عقد یادآور شوید و اگر وجه التزام قرار است باشد به صراحت و دقیق درج کنید.
  • اگر چک یا سندی را به‌عنوان تضمین از طرف مقابل گرفتید یا خواستید ارائه دهید حتماً روی چک قید شود که تضمین بابت تعهدات قرارداد فلان است و همچنین قید شود که حتماً در وجه طرف قرارداد شما باشد.
  • اگر برای حل اختلاف ناشی از عقد مرجعی را مدنظر دارید مثل داوری، می‌توانید در ذیل عقد و قرارداد بیاورید تا در صورت اختلاف به داوری ارجاع داده شود و حتماً نام وی را درج نمایید تا هیچ شک و شبهه‌ای در کار نباشد و خود او نیز باید با امضا، داوری خود را مورد تایید در این قرارداد واقع کند.
  • شرایط پرداخت ثمن را حتماً قید کنید و اگر چک بوده حتماً شماره چک را نیز قید کنید بعلاوه اگر اقساط بود به طور تفکیک‌شده موعود و سررسیدهای اقساط و مبالغ آن‌ها را شرح دهید.
  • اگر موردی یا حالتی را برای فسخ قرارداد مدنظر دارید حتماً واضح شرح دهید تا بعداً دچار دوگانگی و اشتباه در طرح دعوی فسخ نشوید.
  • اگر مثلاً قرارداد خریدوفروش بود و تحویل مبیع در موعد مقرر بود حتماً با تاریخ و ساعت ذکر شود و یا اگر تحویل در هنگام عقد بود بازهم ذکر کنید و همچنین متذکر شوید که مبیع به رؤیت خریدار رسیده است یا خیر تا اگر عیب ظاهری و مشکلی در آن بود در همان لحظه مورد پیگیری و رسیدگی قرار گیرد تا از مشکلات و دعاوی آتی جلوگیری کنید.

مزایای تنظیم قرارداد توسط وکیل

همان‌طور که ابتدا گفته شد تنظیم قرارداد دانش حقوقی را می‌طلبد پس چه کسی بهتر از یک وکیل می‌تواند قرارداد را تنظیم کند.

یک وکیل با توجه مهارت او در تنظیم قراردادهای متعدد در زمینه‌های مختلف و تجارب او از پیامدهای بعد از قرارداد که مربوط به تعهدات است ، خوب می‌داند که چطور مواد و بندهای قرارداد را تدوین و تنظیم نماید تا از مشکلات آتی جلوگیری شود.

همچنین یک وکیل در تنظیم قرارداد ها قانون مدنی را که اصولاً قانون مادر در قراردادها و امورات است مدنظر قرار می‌دهد و به‌خوبی درک می‌کند و به مواد آن آشنا و مسلط است و در راستای مواد قانون مدنی اقدام به تنظیم قرارداد می‌نماید. از همین رو وکلای داپکده آماده تنظیم قراردادهای شما به نحوی که می‌خواهید در زمینه‌های مختلف مثل تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت و … هستند و حتی در صورتیکه نیاز به تنظیم قرارداد دارید، می توانید جهت مشاهده نمونه قراردادهای آماده داپکده بروی پیوند ذیل کلیک نمایید.

دانلود و مشاهده بیش از ۸۰۰ نمونه قرارداد آماده داپکده

کلام پایانی

از موارد بالا متوجه شدیم که قراردادها و تعهدات برای افراد اثراتی خواهد داشت و چند نکته را یاد گرفتیم که رعایت کنیم تا از مشکلات و خسارات بعد از انعقاد یک قرارداد مصون بمانیم. همچنین قانع شدیم که اگر این قرارداد را یک وکیل تنظیم نماید بسیار آزرده‌خاطر خواهیم بود و دغدغه فکری نخواهیم داشت.

علی‌الظاهر نکات عمومی را برای تنظیم قرارداد ذکر کردیم حال اگر بازهم سوالی در این خصوص داشتید و نیاز به مشاوره حقوقی و یا وکیل برای تنظیم قرارداد داشتید می‌توانید با کارشناسان ما تماس گرفته و راهنمایی بخواهید.

به این مطلب امتیاز دهید
مطالب مرتبط

مقدار پورسانت بنگاه دارها چقدر است؟

بروزرسانی در: 27 اردیبهشت 1403

فرق قرارداد جعاله با قرارداد کارگزاری

بروزرسانی در: 12 اردیبهشت 1403

رضایت نامه پزشکی چیست؟

دسته بندی: حقوقی  مقالات

بروزرسانی در: 25 اردیبهشت 1403

بایدها و نبایدهای قرارداد مشارکت در ساخت

دسته بندی: قراردادها  مقالات

بروزرسانی در: 12 اردیبهشت 1403

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *