داپکده  |  سامانه هوشمند خدمات حقوقی و معرفی وکیل در سراسر کشور

تغییرات ماده 614 قانون مجازات اسلامی

تغییرات ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی

بروزرسانی در:  24 بهمن 1402
دسته بندی: قوانین

تغییرات ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی

قبل از هرچیز لازم به توضیح است که دعوا و درگیری منتهی به نقص عضو موضوع ماده ۶۱۴ قانون مجازات، مطابق قانون کاهش حبس های تعزیری مصوب ۹۹/۰۲/۱۹ پیروی طرح دوفوریتی مجلس شورای اسلامی یک درجه کاهش یافته است که ذیلا به توضیحات این ماده میپردازیم:

هرگاه شخصی در دعوا و درگیر به دیگری صدماتی را وارد نماید که این صدمات موجب ایجاد نقصان یا شکستن یا از کار افتادن عضوی از اعضا یا منتهی به مرض دائمی‌یا فقدان یا نقص یکی از حواس یا منافع یا زوال عقل مجنی‌علیه گردد در مواردی که قصاص امکان نداشته باشد وارد نماید مطابق ماده ۶۱۴ قانون مجازات به حبس تعزیری در جه پنج محکوم خواهد شد.

در هرصورت اگر در مورد این ماده (تغییرات ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی) و مفاد آن و تاثیرات تغییر آن نیاز به اطلاعات بیشتری داشتید و یا نیاز به مشورت با وکیل کیفری داشتید میتوانید از کارشناسان ما در این خصوص کمک بگیرید.

ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی

 در رابطه با تغییرات ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی بهتر است اول ماده را عنوان نماییم ، این ماده در این خصوص چنین مقرر نموده است:

” هر کس عمداً به دیگری جرح یا ضربی وارد آورد که موجب نقصان یا شکستن یا از کار افتادن عضوی از اعضا یا منتهی به مرض دایمی‌یا فقدان یا نقص یکی از حواس یا منافع یا زوال عقل مجنی‌علیه گردد در مواردی که قصاص امکان نداشته باشد چنانچه اقدام وی موجب اخلال در نظم‌و صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران گردد به دو تا پنج سال حبس محکوم خواهد شد و در صورت درخواست مجنی‌علیه مرتکب‌به پرداخت دیه نیز محکوم می شود.

تبصره – در صورتی که جرح وارده منتهی به ضایعات فوق نشود و آلت جرح اسلحه یا چاقو و امثال آن باشد مرتکب به سه ماه تا یک سال حبس ‌محکوم خواهد شد”
همانطور که می بینید در صورتی که درگیری و دعوا به ضرب و جرح دیگری منتهی شود به نحوی که دعوا همراه با نقصان عضو، شکستن استخوان، از کار افتادن عضو و سایر امراض گردد مرجع قضایی می تواند شخص مرتکب را به دو تا پنج سال حبس محکوم نماید.

در این خصوص قانون کاهش حبس های تعزیری مصوب ۱۳۹۹/۰۲/۱۹ شورای مجلس اسلامی برای مرتکبین مشمول این ماده کاهش حبس را پیش بینی نموده است. مجازاتی که سابقا در ماده ۶۱۴ پیش بینی شده بود، حبس تعزیری درجه پنج بوده است که در این اصلاحیه قانون به حبس تعزیری درجه شش تبدیل شده است.

ماده یک قانون کاهش مجازات حبس های تعزیری

در مورد تغییرات ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی، ماده یک قانون کاهش مجازات حبس های تعزیری چنین مقرر می دارد:

مجازات های مقرر در کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی تعزیرات و مجازات های بازدارنده ۲/۳/۷۵ با اصلاحات و الحاقات بعدی به شرح ذیل کاهش یا تبدیل میشود:

الف) مجازات حبس موضوع ماده ۶۱۴ قانون به استثنای تبصره آن به حبس تعزیری درجه شش (حبس تعزیری درجه شش مطابق ماده ۱۹ قانون مجازات به حبس های بیش از شش ماه تا دو سال گفته می شود.)

نکته ای که در این ماده وجود دارد این است که دادگاه در صورتی شخص را به مجازات مقرر در این قانون محکوم م ینماید که یا بیم تجری و گستاخی مرتکب و دیگران باشد و یا این که اقدام مرتکب از موجبات اخلال نظم و امینیت جامعه باشد. در رابطه با تغییرات ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی ، همانطور که در متن ماده نیز به صراحت مشخص می باشد، استفاده از صلاح یا عدم استفاده از صلاح هیچ تاثیری در دایره شمول این ماده نداشته و ندارد.

البته لازم به توضیح است که گاهی در دعوا و درگیری جراحاتی به طرفین وارد می شود که مشمول موارد مندرج در این ماده نیست به عنوان مثال جراحتی وارد می شود که قابل بخیه و ترمیم است. در این صورت اگر مرتکب از اسلحه و چاقو استفاده نموده باشد دادگاه وی را به سه ماه تا یک سال محکوم خواهد نمود.

شما میتوانید جهت مشاوره با وکلای داپکده در مورد تغییرات ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی اینجا را کلیک کنید.

به این مطلب امتیاز دهید
4.2/5 - (5 امتیاز)
مطالب مرتبط

مقدار پورسانت بنگاه دارها چقدر است؟

بروزرسانی در: 27 اردیبهشت 1403

فرق قرارداد جعاله با قرارداد کارگزاری

بروزرسانی در: 12 اردیبهشت 1403

رضایت نامه پزشکی چیست؟

دسته بندی: حقوقی  مقالات

بروزرسانی در: 25 اردیبهشت 1403

بایدها و نبایدهای قرارداد مشارکت در ساخت

دسته بندی: قراردادها  مقالات

بروزرسانی در: 12 اردیبهشت 1403

یک پاسخ

  1. باسلام درموردشکایت اقای الف ازاقای ب شکایت کرده که بینی مرا شکست نامه پزشکی قانونی هم دریافت کرد وشاهدانی را که معرف شاکی بود در دادسرای دومرحله برای سعادت حضوریافتن وهردو تناقض گوییشان ویا همچین دعوای نشد را اعلام نمودند ازاین موضوع بگذریم اقاالف یک ماه تایکماه نیم قبلش عمل زیبایی انجام دادچلذاثرهمین جذابی گذشته توانسته اخذکواه پزشکی نماید حالت پس از یکسال پرونده ا زر دادسرای به دادگاه کیفری رفت داد یارهیچگونه نظری در خصوص این شکایت اطهاری نداشتن نظر دادگاه کیفری چی می‌تونه دباش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *