داپکده  |  سامانه هوشمند خدمات حقوقی و معرفی وکیل در سراسر کشور

وکیل نفقه در مشهد

وکیل نفقه در مشهد

بروزرسانی در:  7 خرداد 1401
دسته بندی: وکیل

نفقه یکی از حقوقاتی می‌باشد که بعد از وقوع علقه زوجیت و تمکین زوجه از شوهر، شوهر موظف می‌باشد که آن را به زن پرداخت کند و برای گرفتن میتوانید از وکیل نفقه در مشهد استفاده کنید.

نفقه یکی از شروط دوازده‌گانه سند نکاحیه می‌باشد که در صورت عدم پرداخت آن از طرف مرد، زن می‌تواند طی مراحل قانونی و رویه قضایی اقدامات لازم برای موظف کردن مرد برای پرداخت نفقه را انجام دهد و در صورت خودداری مرد از پرداخت نفقه می‌تواند دادخواست طلاق بدهد و از طریق دادگاه حکم به طلاق بگیرد.

حال در ادامه این مقاله وکیل نفقه در مشهد به توضیح بیشتر این‌موضوع می‌پردازد که امیدواریم اطلاعات لازم را بدست آورید اما در صورت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان سامانه هوشمند خدمات حقوقی داپکده تماس بگیرید.

نفقه چیست؟

در خصوص این‌موضوع می‌توان به ماده ۱۱٠۷ قانون مدنی مراجعه کرد.

ماده ۱۱٠۷ قانون مدنی

چنفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض.

اما تمامی این موارد به‌عنوان مثال ذکر شده‌است و آنچه که به‌عنوان یک قاعده کلی در خصوص نفقه شناخته می‌شود این‌گونه است که حقوق زوجه شامل همه نیازهای متعارف و متناسب با شأن زن می‌باشد.

نفقه در ازدواج دائم و ازدواج موقت

در رابطه با این‌ موضوع وکیل نفقه در مشهد می‌گوید مطابق با ۱۱٠۶ ماده قانون مدنی: در عقد دائم نفقه زن به عهده شوهر است.

و نفقه در ازدواج موقت مطابق با ماده ۱۱۱۳ قانون مدنی می‌باشد: در عقد انقطاع زن حق نفقه ندارد مگر اینکه شرط شده یا آنکه عقد مبنی بر آن جاری شده باشد.

درنتیجه نفقه در ازدواج دائم برعهده مرد می‌باشد و مرد موظف می‌باشد که آن را پرداخت نماید اما در ازدواج موقت مرد موظف به پرداخت نفقه نمی‌باشد مگر این‌که توافق شود که نفقه زوجه را پرداخت نماید.

رابطه نفقه با تمکین

همان گونه که گفته شد زمانی به زوجه نفقه تعلق می‌گیرد که از زوج تمکین کند پس در مقابل این جمله این‌گونه می‌توان بیان کرد، درصورتی‌که زوجه از زوج تمکین نکند مستحق نفقه نخواهد بود.

قانون‌گذار در ماده ۱۱٠۸ قانون مدنی به این‌موضوع اشاره نموده‌است که این ماده بیان دارد:

هر گاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظائف زوجیت امتناع کند مستحق نفقه نخواهد بود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص موضوع تمکین بر روی کلمه  وکیل تمکین در مشهد کلیک نمایید.

عدم پرداخت نفقه

مطابق با مطالب قبل در ازدواج دائم درصورت تمکین زوجه از زوج، زوج موظف است نفقه زوجه را پرداخت نمایید اما گاهی امکان دارد زوج از پرداخت نفقه خودداری کند که دراین‌صورت زوجه می‌تواند از طریق دفاتر خدمات قضایی دادخواستی مبنی‌بر پرداخت نفقه تنظیم و تقدیم نماید که دادخواست وی به دادگاه ارجاع داده می‌شود و دادگاه مرد را ملزم به پرداخت نفقه می‌کند اما بازهم ممکن است که مرد نفقه را پرداخت نکند که دراین‌صورت عدم پرداخت نفقه یکی از شروط دوازده‌گانه سند نکاحیه می‌باشد و درصورتی‌که مرد به مدت شش ماه نفقه زوجه پرداخت نکنه برای زن حق طلاق ایجاد می‌شود.

درخصوص کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می‌توانید با مشاورین حقوقی داپکده تماس بگیرید و راهنمایی‌های لازم را دریافت نمایید.

وکیل نفقه در مشهد

موضوع نفقه یکی از موضوعاتی می‌باشد که در قالب بحث خانواده مطرح می‌شود پس برای رسیدن به‌حق خود و احقاق حقوق خود باید با مسائل و قوانین در این خصوص آشنایی داشت ازاین‌رو پیشنهاد می‌شود برای کسب نتیجه بهتر در کمترین زمان پرونده و موضوع خود را به وکیل نفقه در مشهد بسپارید به این دلیل که با تمامی مسائل خانواده و قوانین راجع به این‌موضوع تسلط و آشنایی کامل دارد.

حالا اگر به‌دنبال وکیل موردنظر می‌باشید فرم انتهای همین مطلب را تکمیل نمایید تا کارشناسان سامانه هوشمند خدمات حقوقی داپکده با شما تماس بگیرند.

کلام پایانی

نفقه یکی از حقوقات زن می‌باشد که بعد از وقوع علقه‌ی زوجیت و تمکین او از شوهر برای او به وجود می‌آید که نفقه شامل همه نیازهای متعارف و متناسب با شان و زن می‌باشد.

پرداخت نفقه از سوی مرد در صورت تمکین زن از او الزامی می‌باشد اما در صورت عدم پرداخت نفقه در شرایط خاصی برای زن حق طلاق ایجاد می‌شود.

هدف از تدوین این مطلب آشنایی شما با موضوع نفقه بود که امیدواریم اطلاعات لازم را به دست آورده باشید اما اگر نیاز به اطلاعات بیشتر دارید می‌توانید از طریق فرم زیر اطلاعات خود را وارد کنید تا کارشناسان داپکده با شما تماس بگیرند.

به این مطلب امتیاز دهید
مطالب مرتبط

مقدار پورسانت بنگاه دارها چقدر است؟

بروزرسانی در: 27 اردیبهشت 1403

فرق قرارداد جعاله با قرارداد کارگزاری

بروزرسانی در: 12 اردیبهشت 1403

رضایت نامه پزشکی چیست؟

دسته بندی: حقوقی  مقالات

بروزرسانی در: 25 اردیبهشت 1403

بایدها و نبایدهای قرارداد مشارکت در ساخت

دسته بندی: قراردادها  مقالات

بروزرسانی در: 12 اردیبهشت 1403

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *